Rákóczi túrós

Elkészítés módja
1. A hozzávalókat összegyúrom és kettéveszem.
2. Az egyik tésztát kinyújtom és a tepsi aljára teszem, lekvárral megkenem, erre pedig a tölteléket teszem.
3. A túrótölteléket összekeverem, a tojás felvert habját hozzáadom és a lekváros lapra simítom.
4. A másik lapot ráteszem, és 180 fokon megsütöm.
5. Amikor megsült, 1 tojásfehérjét 3 kanál cukorral keményre felverek és a még meleg tésztára csíkokat teszek.
6. A csíkok közé lekváros csíkokat is húzok és a langyos sütőbe visszateszem még, hogy a tetején a hab száradjon.
Szépek!
Nagyon szépek Marcsi a süteményeid mint mindig!! :)
Nagyon köszönöm.
Kedvesek vagytok.Marcsi
Hát, hogy ezek a lekvárcsíkok mennyire feldobják, és "elegánssá" (már amennyiben ez a jelző illik egy sütire) teszik! Nagyon gusztusosak!
Mária! Már a süteményeid nézésétől hízok, hát még ha meg is sütném mindet!!! Nagyon gusztusosak.