Rácsos linzer
Elkészítés módja
1. A lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval.
2. Ezután hozzáadni a vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni.
3. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverni a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.
4. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleütni az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadni tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrni.
5. Az összegyúrt tészta 1/3 részét lecsippenteni, majd mindkét tésztát gombóccá formálni.
6. Ezután 30 percre a hűtőbe tenni pihentetni.
7. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a hűtőből kivett nagyobb tésztagombócot a tepsi méretére kinyújtani.
8. Ezután a kinyújtott tésztát a tepsibe helyezni.
9. Ezután a tésztára rákanalazni a tölteléket.
10. Az ízlés szerinti mennyiségű darált diót összekeverni a porcukorral, vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.
11. A tepsiben lévő tészta tetejét ízlés szerint megkenni lekvárral, majd rászórni a diós-cukros keveréket. (Én jó vastagon szilvalekvárral kentem meg a tésztát, és bőségesen megszórtam a diós keverékkel.) A maradék 1/3 tésztát vékonyra kinyújtani, majd rácsokra felvágni.
12. Ezután a diós töltelék tetejét berácsozni a felvágott tésztacsíkokkal. (A rácsokat megkenhetjük felvert tojássárgával, akkor sütés után szép fényes lesz. Én ettől most eltekintettem.)
13. Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni.
14. A sütőből kivéve a tepsiben hagyni teljesen kihűlni.
Rácsos linzer recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórni, majd ízlés szerint felszeletelve kínálni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.