Rácsos linzer

Rácsos linzer recept
Hozzávalók
22 x 32 cm-es tepsihez:
•  50 dkg liszt
•  25 dkg vaj (vagy 15 dkg sertészsír)
•  1 cs vaníliás cukor
•  10 dkg darált dió
•  1 db tojás
•  2 evőkanál tejföl
•  1 csomag sütőpor
•  1 citrom reszelt héja
•  őrölt fahéj
•  csipet só
A töltelék hozzávalói:
•  ízlés szerint lekvár (sárgabarack. szilva...)
•  darált dió
•  porcukor (ízlés szerint)
•  2 csomag vaníliás cukor
•  őrölt fahéj

Elkészítés módja

1. A lisztet összekeverni a sütőporral és egy csipet sóval.

2. Ezután hozzáadni a vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni.

3. Amikor már eléggé morzsalékos, hozzákeverni a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és az ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahajat.

4. Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beleütni az előzőleg kicsit felvert tojást, hozzáadni tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrni.

5. Az összegyúrt tészta 1/3 részét lecsippenteni, majd mindkét tésztát gombóccá formálni.

6. Ezután 30 percre a hűtőbe tenni pihentetni.

7. Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a hűtőből kivett nagyobb tésztagombócot a tepsi méretére kinyújtani.

8. Ezután a kinyújtott tésztát a tepsibe helyezni.

9. Ezután a tésztára rákanalazni a tölteléket.

10. Az ízlés szerinti mennyiségű darált diót összekeverni a porcukorral, vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal.

11. A tepsiben lévő tészta tetejét ízlés szerint megkenni lekvárral, majd rászórni a diós-cukros keveréket. (Én jó vastagon szilvalekvárral kentem meg a tésztát, és bőségesen megszórtam a diós keverékkel.) A maradék 1/3 tésztát vékonyra kinyújtani, majd rácsokra felvágni.

12. Ezután a diós töltelék tetejét berácsozni a felvágott tésztacsíkokkal. (A rácsokat megkenhetjük felvert tojássárgával, akkor sütés után szép fényes lesz. Én ettől most eltekintettem.)

13. Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni.

14. A sütőből kivéve a tepsiben hagyni teljesen kihűlni.

Rácsos linzer recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt a sütemény tetejét porcukorral megszórni, majd ízlés szerint felszeletelve kínálni.

A leírásban szereplő Rácsos linzer recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (linzer recept, rácsos linzer) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.