Püspökkenyér Karácsonyra

Püspökkenyér Karácsonyra recept

Elkészítés módja

1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

2. A gyümölcsökre egy kevés lisztet szórunk, majd lerázzuk róla.

3. Belekeverjük a folyékony olvasztott vajat, de vigyázzunk hogy ne legyen nagyon meleg!

4. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, ezután óvatosan fakanállal beleforgatjuk az összevágott gyümölcsöket és csokit. 2 db kivajazott őzgerinc formában, előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. (A formába kb 2/3 részéig tegyük, mert nagyon megnő sütés közben.)

5. A kihűlt süteményünket bevonjuk, ehhez kétféle csokoládét használunk. Felolvasztjuk külön őket és étolajjal simára keverjük. Először a barna csokoládéval bevonjuk, majd a fehér csokoládét egy csíkban az őzgerinc közepére csurgatjuk és egy fogpiszkálóval ide-oda húzogatjuk a barna csokiban. (Díszítésnek karácsonyi csokoládét tettem így szép, és hangulatos lett.)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.