Pulykaérmék tejszínes pesztós mártásban

Pulykaérmék tejszínes pesztós mártásban recept
Hozzávalók
•  60 dkg pulykamellfilé
• 
•  őrölt fekete bors
•  2 evőkanál finomliszt
•  3-4 evőkanál olaj a sütéshez
•  0.5 dl zamatos fehérbor
•  2 dl főzőtejszín
a pesztóhoz:
•  4 dkg fenyőmag (mandula vagy mogyoró is lehet)
•  maréknyi friss bazsalikomlevél
•  1 nagy gerezd fokhagyma
•  4 evőkanál olívaolaj
• 
•  őrölt fekete bors
•  3 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés módja

1. A pulykamellfilét a rostjaira merőlegesen 12 kis szeletkére (érmére) vágjuk. Enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a lisztben megforgatjuk.

2. A pesztóhoz a fenyőmagot egy serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. 1 kiskanálnyit elteszünk belőle az étel díszítéséhez, a többit egy turmixgépbe dobjuk. A száráról lecsipkedett bazsalikomleveleket, a megtisztított fölszeletelt fokhagymát és az olívaolajat hozzáadjuk, pürévé turmixoljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a parmezánt hozzáadjuk.

3. Egy nagy serpenyőben a sütéshez való olajat kissé megforrósítjuk, és a lisztbe forgatott hússzeleteket oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük rajta. A borral ízesítjük, a húst fél percig rázogatva pároljuk, azután a tejszínt is ráöntjük. A pesztót is hozzákanalazzuk, és néha megkeverve 2-3 percig együtt pároljuk. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy tejszínnel hígítjuk.

4. Tálaláskor minden tányérra 3 pulykaérmét rakunk, a pesztós mártással leöntjük, a félretett fenyőmaggal megszórva díszítjük. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

A leírásban szereplő Pulykaérmék tejszínes pesztós mártásban recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.