Pulykaérmék tejszínes pesztós mártásban

Elkészítés módja
1. A pulykamellfilét a rostjaira merőlegesen 12 kis szeletkére (érmére) vágjuk. Enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a lisztben megforgatjuk.
2. A pesztóhoz a fenyőmagot egy serpenyőben, zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. 1 kiskanálnyit elteszünk belőle az étel díszítéséhez, a többit egy turmixgépbe dobjuk. A száráról lecsipkedett bazsalikomleveleket, a megtisztított fölszeletelt fokhagymát és az olívaolajat hozzáadjuk, pürévé turmixoljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a parmezánt hozzáadjuk.
3. Egy nagy serpenyőben a sütéshez való olajat kissé megforrósítjuk, és a lisztbe forgatott hússzeleteket oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük rajta. A borral ízesítjük, a húst fél percig rázogatva pároljuk, azután a tejszínt is ráöntjük. A pesztót is hozzákanalazzuk, és néha megkeverve 2-3 percig együtt pároljuk. Ha kell, utánasózzuk, borsozzuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy tejszínnel hígítjuk.
4. Tálaláskor minden tányérra 3 pulykaérmét rakunk, a pesztós mártással leöntjük, a félretett fenyőmaggal megszórva díszítjük. Párolt rizs illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.