Pisztráng Szalajka módra
Elkészítés módja
1. A pisztrángok pikkelyeit kiskéssel lekaparjuk, majd a halakat megmossuk és kívül-belül besózva félretesszük.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy lábasban kiolvasztjuk, majd a közben megtisztított, fölaprított vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, húsukat 2 centis kockákra vágjuk. A hagymás alapra szórjuk, és 4-5 percig pároljuk.
3. A burgonyát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk, ahogyan a csipszhez szokás. A lecsóhoz keverjük, megsózzuk, a fele pirospaprikával fűszerezzük, a paprikakrémmel tüzesítjük, és tepsibe terítjük. Alufóliával lefedjük, sütőben közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 50 percig pároljuk.
4. A pisztrángokat a maradék pirospaprikával meg a borssal kívül-belül bedörzsöljük, a burgonyára fektetjük, és lefedve, változatlan lánggal,10 percig pároljuk. Ekkor a borral meglocsoljuk, és 10 percre, de már fedetlenül, visszatoljuk a sütőbe.
Pisztráng Szalajka módra recepthez fűződő történet, jótanács
Pisztráng helyett másféle hallal is készülhet, ilyen például a harcsa, fogas, ponty, tengeri hal.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.