Pirított garnélarák-leves
Elkészítés módja
1. A garnélákat megtisztítjuk, fejüket letörjük, a páncéljukat lepattintjuk.
2. A garnélafarkat félretesszük.
3. A répát, zellert, póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
4. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.
5. A chili paprikát kimagozzuk és összeaprítjuk.
6. A vajat felhevítjük, majd rádobjuk a páncélokat, a fejeket, a fokhagymát, a pórét, répát, a zellert és jól lepirítjuk.
7. Felöntjük a bor felével és ismét lepirítjuk.
8. Ráöntjük a maradék bort, belekeverjük a chilit, a sáfrány és újra lepirítjuk.
9. Ha ismét jól megpirult, felöntjük a zöldségalaplével és 15-20 percig főzzük.
10. Beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk és a levet botmixerrel péppé zúzzuk.
11. Szitán átszűrjük, sóval, borssal ízesítjük és újra felforraljuk.
12. Belekeverjük a garnélákat, de előbb fokhagymás olajon átpirítjuk őket, végül még 2-3 percig főzzük és azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.