Pirított csirkemáj
Elkészítés módja
1. A szalonnát szeletekre vágom bőrrel együtt, zsírját, kiolvasztom (kis zsiradékot előzetesen alá téve).
2. Ezután a hagymát összeaprítom finomra és a zsiradékon megpárolom.
3. Ha a hagyma megpirult, megpárolódott akkor ráteszem a megmosott, szárazra leitatott csirkemájat.
4. A májat fehéredésig pirítom és hozzáadom a megmosott zöldpaprikát és paradicsomot.
5. Pár perc múlva félrehúzom és meghintem őrölt pirospaprikával.
6. Ismét lángra húzom, összekeverem és kb. 1 dl vizet aláöntök, hogy nehogy megégjen a pirospaprika.
7. Ezután sóval, borssal és a majoránnával ízesítem.
8. A sóval vigyázni kell, mivel a szalonnánk is sós és a jó tanács címszó alatt leírtakban a hagyma is sózva, ízesítve van.
9. Hogy mikor van kész, legjobb ha kóstolunk.
10. Köretként sós vízben főtt burgonyát adok hozzá.
11. A szalonnataréjjal az ételt díszítem.
Pirított csirkemáj recepthez fűződő történet, jótanács
Előszeretettel készítem azokat az ételeket ezzel a módszerrel, amik vöröshagymával készülnek, pl. pörköltek, lecsó. Vagyis előző nap összevágom a hagymát arra a méretre és formára, amihez szeretném használni. Kb. annyi étolajat öntök rá, ami amúgy is fog kelleni. Ha nem találtam el, akkor a főzéskor pótolom. Az olajat az ételnek megfelelően sóval, borssal, ételízesítővel -és ami esetleg még illik hozzá - ízesítem, és az edényt lezárom. A főzésig többször átkeverem. A lényege, hogy az illat mellett a hagymában lévő ízanyagok jobban megmaradnak, és a végén igen finom szaft az eredmény.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
Köszönöm szépen ! Ha ez így halad tovább
szépen fogunk kinézni . Példakép " GARFIELD"
Hú! Ez a szám íze szerint készült! :)
Én is bevállalnám még így este is!