Pirított csirkemáj

Pirított csirkemáj recept
Hozzávalók
•  füstölt szalonna (húsos erdélyi is lehet)
•  fél kg csirkemáj (szív nélkül)
•  1 nagy fej vöröshagyma
•  zsír vagy olaj
• 
•  bors
•  majoránna
•  pirospaprika
•  1 db zöldpaprika
•  1 db paradicsom
•  fél kg burgonya

Elkészítés módja

1. A szalonnát szeletekre vágom bőrrel együtt, zsírját, kiolvasztom (kis zsiradékot előzetesen alá téve).

2. Ezután a hagymát összeaprítom finomra és a zsiradékon megpárolom.

3. Ha a hagyma megpirult, megpárolódott akkor ráteszem a megmosott, szárazra leitatott csirkemájat.

4. A májat fehéredésig pirítom és hozzáadom a megmosott zöldpaprikát és paradicsomot.

5. Pár perc múlva félrehúzom és meghintem őrölt pirospaprikával.

6. Ismét lángra húzom, összekeverem és kb. 1 dl vizet aláöntök, hogy nehogy megégjen a pirospaprika.

7. Ezután sóval, borssal és a majoránnával ízesítem.

8. A sóval vigyázni kell, mivel a szalonnánk is sós és a jó tanács címszó alatt leírtakban a hagyma is sózva, ízesítve van.

9. Hogy mikor van kész, legjobb ha kóstolunk.

10. Köretként sós vízben főtt burgonyát adok hozzá.

11. A szalonnataréjjal az ételt díszítem.

Pirított csirkemáj recepthez fűződő történet, jótanács

Előszeretettel készítem azokat az ételeket ezzel a módszerrel, amik vöröshagymával készülnek, pl. pörköltek, lecsó. Vagyis előző nap összevágom a hagymát arra a méretre és formára, amihez szeretném használni. Kb. annyi étolajat öntök rá, ami amúgy is fog kelleni. Ha nem találtam el, akkor a főzéskor pótolom. Az olajat az ételnek megfelelően sóval, borssal, ételízesítővel -és ami esetleg még illik hozzá - ízesítem, és az edényt lezárom. A főzésig többször átkeverem. A lényege, hogy az illat mellett a hagymában lévő ízanyagok jobban megmaradnak, és a végén igen finom szaft az eredmény.
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

A leírásban szereplő Pirított csirkemáj recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pirított csirkemáj recept - 2 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #24 2013. 02. 07. 11:56 Válasz

    Köszönöm szépen ! Ha ez így halad tovább
    szépen fogunk kinézni . Példakép " GARFIELD"

  2. karperec
    karperec #20 2013. 02. 06. 21:24 Válasz

    Hú! Ez a szám íze szerint készült! :)
    Én is bevállalnám még így este is!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemáj recept
Még több csirkemáj recept

Pirított csirkemáj recept - 2 hozzászólás

  1. dugódani
    dugódani #24 2013. 02. 07. 11:56 Válasz

    Köszönöm szépen ! Ha ez így halad tovább
    szépen fogunk kinézni . Példakép " GARFIELD"

  2. karperec
    karperec #20 2013. 02. 06. 21:24 Válasz

    Hú! Ez a szám íze szerint készült! :)
    Én is bevállalnám még így este is!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.