Penne tészta tejszínes lencseszósszal

Elkészítés módja
1. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk és finomra vágjuk.
2. A fehér paprikát megmossuk, majd apró kockákra vágjuk.
3. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük és a hagymát, fokhagymát és a paprikát rövid ideig pároljuk.
4. A zöldségalaplével felengedjük, a finomra vágott petrezselymet hozzáadjuk és 10 percig tovább főzzük.
5. Végül hozzáadjuk a lencsét és a tejszínt és ízlés szerint borsozzuk, ha szükséges, sózni is lehet, de a zöldségalaplé miatt csak óvatosan.
6. Ha a lencse megpuhult, akkor készült el, ez körülbelül 20 perc.
7. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
8. A lencseszószt a tésztára szedjük és így tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.