Pásztortarhonya kicsit felturbózva

Elkészítés módja
1. A hagymát finomra, a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
2. A szalonnát is apróra felkockázzuk.
3. A kolbászt karikákra szeleteljük.
4. A szalonna felét megpirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.
5. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.
6. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá.
7. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
8. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.
9. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük.
10. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset.
11. Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
Jó étvágyat kívánok!Pásztortarhonya kicsit felturbózva recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nem bográcsban készítjük (vagy nincs elég nagy lábosunk), csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg, és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel. Bográcsban elkészítve a legfinomabb!
Köszi szépen!! Köszi Karperec megfogadom a tanácsodat!
Nagyon finom lehet.
Köszönöm a remek receptet.
Ja! Ha megengedsz egy technikai javaslatot; Az étel megnevezésébe érdemes az összetevőket is belevenni, így könnyebben rátalálnak a többiek a keresőkben. itt pl: szalonnás, kolbászos pásztortarhonya
Remek étel! Így a kiegészítőkkel az igazi. Tökéletes!
Az egyik fiam kedvence, de én másképp készítem. Legközelebb így fogom elkészíteni, nagyon gusztusos:))