Pásztortarhonya kicsit felturbózva

Pásztortarhonya kicsit felturbózva recept
Hozzávalók
•  1 kg sertéscomb vagy lapocka
•  1 szál parasztkolbász
•  20 dkg füstölt szalonna
•  3 db nagyobb burgonya
•  ½ kg tarhonya
•  4 fej vöröshagyma
•  4-5 gerezd fokhagyma
•  2 db paprika
•  2 db paradicsom
•  1 db hegyes erős paprika
• 
•  1 teáskanál őrölt fekete bors
•  1 teáskanál őrölt kömény
•  1 evőkanál pirospaprika

Elkészítés módja

1. A hagymát finomra, a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.

2. A szalonnát is apróra felkockázzuk.

3. A kolbászt karikákra szeleteljük.

4. A szalonna felét megpirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát.

5. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, csípős paprikát és 8-10 percig pároljuk.

6. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá.

7. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

8. A maradék szalonnát kiolvasztjuk és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.

9. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, burgonyát, kolbászt és készre főzzük.

10. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset.

11. Mire kész és a hús, tarhonya, burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

Jó étvágyat kívánok!

Pásztortarhonya kicsit felturbózva recepthez fűződő történet, jótanács

Ha nem bográcsban készítjük (vagy nincs elég nagy lábosunk), csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg, és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel. Bográcsban elkészítve a legfinomabb!

A leírásban szereplő Pásztortarhonya kicsit felturbózva recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, tarhonya, pásztortarhonya) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pásztortarhonya kicsit felturbózva recept - 5 hozzászólás

  1. kautz1009
    kautz1009 #2532 2013. 03. 23. 04:47 Válasz

    Köszi szépen!! Köszi Karperec megfogadom a tanácsodat!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #2524 2013. 03. 22. 21:12 Válasz

    Nagyon finom lehet.
    Köszönöm a remek receptet.

  3. karperec
    karperec #2510 2013. 03. 22. 20:28 Válasz

    Ja! Ha megengedsz egy technikai javaslatot; Az étel megnevezésébe érdemes az összetevőket is belevenni, így könnyebben rátalálnak a többiek a keresőkben. itt pl: szalonnás, kolbászos pásztortarhonya

  4. karperec
    karperec #2509 2013. 03. 22. 20:23 Válasz

    Remek étel! Így a kiegészítőkkel az igazi. Tökéletes!

  5. manócska
    manócska #2495 2013. 03. 22. 16:50 Válasz

    Az egyik fiam kedvence, de én másképp készítem. Legközelebb így fogom elkészíteni, nagyon gusztusos:))

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pásztortarhonya kicsit felturbózva recept - 5 hozzászólás

  1. kautz1009
    kautz1009 #2532 2013. 03. 23. 04:47 Válasz

    Köszi szépen!! Köszi Karperec megfogadom a tanácsodat!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #2524 2013. 03. 22. 21:12 Válasz

    Nagyon finom lehet.
    Köszönöm a remek receptet.

  3. karperec
    karperec #2510 2013. 03. 22. 20:28 Válasz

    Ja! Ha megengedsz egy technikai javaslatot; Az étel megnevezésébe érdemes az összetevőket is belevenni, így könnyebben rátalálnak a többiek a keresőkben. itt pl: szalonnás, kolbászos pásztortarhonya

  4. karperec
    karperec #2509 2013. 03. 22. 20:23 Válasz

    Remek étel! Így a kiegészítőkkel az igazi. Tökéletes!

  5. manócska
    manócska #2495 2013. 03. 22. 16:50 Válasz

    Az egyik fiam kedvence, de én másképp készítem. Legközelebb így fogom elkészíteni, nagyon gusztusos:))

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.