Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény

Elkészítés módja
1. Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
2. Ezután megtisztítottam a friss, bébi spenótot és egy percig pároltam.
3. Megsóztam és megszórtam szerecsendióval, majd meglocsoltam 2 evőkanál olívaolajjal.
4. A rikotta sajtot egy nagy tálba tettem, majd hozzáadtam 2 tojást és 4 dkg reszelt parmezán sajtot.
5. A spenótot is hozzákevertem.
6. Közben megfőztem a tojásokat, majd megtisztítottam.
7. A tésztalapot kinyújtottam és 2 kerek formát vágtam ki belőlük, az egyiket, ami a tetejére került, azt nagyobbra hagytam.
8. A kisebbet a kivajazott, liszttel megszórt tortaformába helyeztem.
9. Ezután egyenletesen rákentem a spenótos rikottakrémet, majd elhelyeztem rajta a kemény tojásokat és megszórtam reszelt parmezán sajttal.
10. A másik tésztatekercs alsó részét megkentem az olívaolajjal és befedtem vele a spenótos, rikottás tölteléket.
11. A tészta oldalát körbe-körbe lezártam (összecsíptem), majd a tojássárgáját hozzáadtam a tejhez, felvertem és ezzel kentem meg a torta tetejét.
12. Megszurkáltam egy villával, majd 60 perc alatt, kb. 180-200 fokon aranybarnára sütöttem.
13. A maradék tésztalapból lehet a rikottatorta tetejére különböző állatfigurákat kiszúrni sütőformákkal, mint pl. nyuszit, kacsát, tojást, répát etc.
14. A pasqualinát tetszés szerint lehet variálni én pl. hozzátettem egy kis füstölt sonkát is és rikotta sajt helyett feta sajttal készítettem, kemény tojások nélkül.
Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény recepthez fűződő történet, jótanács
A pasqualina tipikus olasz húsvéti egytálétel.
Köszönöm Zsuzska a kommentet!
úúúú..... folyik a nyálam. Ezt is érdemes elkészíteni.