Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény

Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény recept
Hozzávalók
12 darabhoz:
•  40 dkg kész tészta
•  1 kg spenót
•  1 csipet só
•  szerecsendió
•  2 evőkanál olívaolaj
•  2 tojás
•  50 dkg rikotta túró
•  7 dkg reszelt parmezán sajt
•  6 db kemény tojás
•  4 evőkanál olívaolaj
•  1 tojássárgája
•  1-2 evőkanál tej
•  23 cm átmérőjű tortaforma

Elkészítés módja

1. Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.

2. Ezután megtisztítottam a friss, bébi spenótot és egy percig pároltam.

3. Megsóztam és megszórtam szerecsendióval, majd meglocsoltam 2 evőkanál olívaolajjal.

4. A rikotta sajtot egy nagy tálba tettem, majd hozzáadtam 2 tojást és 4 dkg reszelt parmezán sajtot.

5. A spenótot is hozzákevertem.

6. Közben megfőztem a tojásokat, majd megtisztítottam.

7. A tésztalapot kinyújtottam és 2 kerek formát vágtam ki belőlük, az egyiket, ami a tetejére került, azt nagyobbra hagytam.

8. A kisebbet a kivajazott, liszttel megszórt tortaformába helyeztem.

9. Ezután egyenletesen rákentem a spenótos rikottakrémet, majd elhelyeztem rajta a kemény tojásokat és megszórtam reszelt parmezán sajttal.

10. A másik tésztatekercs alsó részét megkentem az olívaolajjal és befedtem vele a spenótos, rikottás tölteléket.

11. A tészta oldalát körbe-körbe lezártam (összecsíptem), majd a tojássárgáját hozzáadtam a tejhez, felvertem és ezzel kentem meg a torta tetejét.

12. Megszurkáltam egy villával, majd 60 perc alatt, kb. 180-200 fokon aranybarnára sütöttem.

13. A maradék tésztalapból lehet a rikottatorta tetejére különböző állatfigurákat kiszúrni sütőformákkal, mint pl. nyuszit, kacsát, tojást, répát etc.

14. A pasqualinát tetszés szerint lehet variálni én pl. hozzátettem egy kis füstölt sonkát is és rikotta sajt helyett feta sajttal készítettem, kemény tojások nélkül.

Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény recepthez fűződő történet, jótanács

A pasqualina tipikus olasz húsvéti egytálétel.

A leírásban szereplő Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (spenót, lepény) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény recept - 2 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #9930 2016. 05. 23. 14:38 Válasz a #9924. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm Zsuzska a kommentet!

  2. Zsuzska
    Zsuzska #9924 2016. 05. 23. 12:53 Válasz

    úúúú..... folyik a nyálam. Ezt is érdemes elkészíteni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Pasqualina, olasz spenótos-rikottás lepény recept - 2 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #9930 2016. 05. 23. 14:38 Válasz a #9924. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm Zsuzska a kommentet!

  2. Zsuzska
    Zsuzska #9924 2016. 05. 23. 12:53 Válasz

    úúúú..... folyik a nyálam. Ezt is érdemes elkészíteni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.