Paradicsomos-túrós pite

Elkészítés módja
1. A lisztet keverjük össze 1/2 teáskanál sóval, adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze, majd reszeljük bele az 5 dkg sajtot. Ezután apránként öntsük hozzá a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk belőle egy könnyen nyújtható tésztát. Csomagoljuk be folpack fóliába, majd tegyük be a hűtőbe 30 percre.
2. A ricottát (vagy krémes állagú túrót) ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal és apróra vágott bazsalikommal, majd reszeljük bele a füstölt sajtot és keverjük alaposan össze.
3. A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra. Ezután az alsó és felső harmadát hajtsuk be, majd nyújtsuk ki újra. Ezt ismételjük meg háromszor.
4. A sütőformát kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg liszttel. Ezután helyezzük bele a kinyújtott tésztát, majd sütés előtt pihentessük 10 percig a hűtőben. A hűtőből kivett tészta alját villával szurkáljuk meg, majd helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőfokon süssük kb. 15 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és hagyjuk pár percig hűlni.
5. Pár perc után kenjük a fűszeres-túrós tölteléket az elősütött tésztára, majd rakjuk ki a tetejét szeletelt paradicsommal. Ízlés szerint sózzuk meg a paradicsomot. Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd 40-45 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve locsoljuk meg ízlés szerint olívaolajjal a paradicsomokat.
Paradicsomos-túrós pite recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Nagyon finom hozzávalókból készül.Szeretjük a pitéket,a minap én is sütöttem.Igazán jó ebben a melegben ha a vitamonforrásokat keressük,és ebben segítségünkre van a piaci,vagy otthoni kínálat!
Ebben a pitében minden benne van, ami belekívánkozik! Nyami, nap érlelte helyi paradicsomból igazán ínyenc falat lehet! A fotóhoz is gratula, roppant ínycsiklandó, legszívesebben leemelném a monitorról! :)