Paella tengerész módra
Elkészítés módja
1. A paella spanyol specialitás, aminek sokféle változata ismert. Az itt közölt egy otthon is elkészíthető, háziasra szelídített módozat. A rizst átválogatjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd az olajon a zúzott fokhagymával együtt megfuttatjuk.
2. Akkor jó, ha intenzíven érezni a fokhagyma illatát és a rizs jól átforrósodott, de nem pirult meg. A leveskockát belemorzsoljuk, 5 deci forrásban lévő vízzel fölöntjük. A ketchuppal ízesítjük, a sáfránnyal fűszerezzük, és a félbevágott olajbogyót hozzáadjuk.
3. Lefödve, kis lángon kb. 20 percig pároljuk, de meleg sütőben is készülhet.
4. Ezalatt a szobahőmérsékleten fölengedett tengeri „herkentyűket” leöblítjük. A majdnem puha rizshez keverjük, és sütőben, közepes lánggal 10 perc alatt készre pároljuk. Abban az edényben tálaljuk, amelyikben készült. Kimagozott, csíkokra vágott paradicsommal, fölszeletelt paprikával meg citrommal díszítjük.
Paella tengerész módra recepthez fűződő történet, jótanács
Fagyasztva kapható tenger gyümölcseit is használhatunk hozzá, de lecsöpögtetett konzervekből is készülhet. Az eredeti recept szerint a kagylót meg a rákot a rizzsel együtt pirítják meg. Csíkokra vágott piros húsú paprikát és zöldborsót is lehet belefőzni. Húsleves helyett halalaplével is főzhetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.