Pácolt hátszín faszénen sütve

Pácolt hátszín faszénen sütve recept
Hozzávalók
•  60-70 dkg kicsontozott marhahátszín
•  1 evőkanál mustár
•  1 kiskanál frissen őrölt borskeverék
az érleléshez és a sütéshez:
•  olaj
a páchoz:
•  1 vöröshagyma
•  5 evőkanál olaj
•  3 evőkanál vörösborecet
•  2 evőkanál ketchup
•  1 kiskanál Worcester-mártás
•  1-1 kiskanál csípős mustár és fokhagymakrém
•  fél kiskanál só
•  késhegynyi cukor
•  késhegynyi szurokfű

Elkészítés módja

1. A hátszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A mustár meg a fele bors keverékével bedörzsöljük és megolajozott alufóliába csomagolva 3-4 napra a hűtőszekrénybe tesszük, érleljük.

2. Sütéskor 4 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, inas szélét bevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és az olajba keverjük. Az ecetet, a ketchupot, a Worcestert meg a mustárt hozzáadjuk, végül a fokhagymakrém, a cukor és a morzsolt szurokfű is belekerül. A húsokat ebbe a fűszeres pácba forgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 1 napon át érleljük.

3. Sütéskor lecsöpögtetjük. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket rárakjuk és a forró parázs fölött

oldalanként kb. 4-4 percig sütjük. Tálaláskor páclevét is feltálaljuk, amivel a pecsenyéjét mindenki maga locsolja meg. Saláta, puha kenyér és roston sült paradicsom mellett vörösbort is kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Pácolt hátszín faszénen sütve recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.