Pácolt hátszín faszénen sütve

Elkészítés módja
1. A hátszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A mustár meg a fele bors keverékével bedörzsöljük és megolajozott alufóliába csomagolva 3-4 napra a hűtőszekrénybe tesszük, érleljük.
2. Sütéskor 4 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük, inas szélét bevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük és az olajba keverjük. Az ecetet, a ketchupot, a Worcestert meg a mustárt hozzáadjuk, végül a fokhagymakrém, a cukor és a morzsolt szurokfű is belekerül. A húsokat ebbe a fűszeres pácba forgatjuk. Letakarjuk, hűtőszekrényben 1 napon át érleljük.
3. Sütéskor lecsöpögtetjük. Amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a hússzeleteket rárakjuk és a forró parázs fölött
oldalanként kb. 4-4 percig sütjük. Tálaláskor páclevét is feltálaljuk, amivel a pecsenyéjét mindenki maga locsolja meg. Saláta, puha kenyér és roston sült paradicsom mellett vörösbort is kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.