Ötfűszeres csirkemell

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk. Az olajat a sóval, a borssal, a fűszerekkel, a mézzel, a fehérborral és a tabasco-mártással jól elkeverjük. A fűszeres olajjal a csirkét körös-körül alaposan bekenjük, majd forró rostsütőlapra vagy serpenyőbe fektetjük. Öt-hat percig pirítjuk, majd megfordítjuk, és így sütjük tovább. Ezután még legalább kétszer megfordítjuk, és közben az ízes olajjal kenegetjük.
2. Amíg a csirke sül, elkészítjük a mártást. A borskeveréket a vajon megfuttatjuk, a liszttel meghintjük, majd a tejszínnel fölöntjük. Néhány percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.
3. Tálaláskor a csirkét a borsmártással körülöntve kínáljuk.
Nagyon különleges, pikáns ízvilág. Muszáj kipróbálni.