Őszibarackos krémes

Őszibarackos krémes recept
Hozzávalók
•  3 tojás
•  4 evőkanál cukor
•  3 evőkanál liszt
•  1 evőkanál étkezési keményítő
•  2 kiskanál sütőpor
•  1 tasak vaníliás cukor
•  csipet só
Az őszibarackzseléhez:
•  4-5 fehér húsú érett őszibarack (Ford fajta)
•  1 csomag vaníliás pudingpor
•  3 evőkanál cukor
A krémhez:
•  25 dkg krémsajt
•  1 evőkanál vaj
•  1 csomag vaníliás puding (főzött)
A tetejére:
•  2.5 dl habtejszín
•  1 csomag habfixáló
•  1 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
•  zöld színű szórócukor

Elkészítés módja

1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát és béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, tegyük egy magas tálba és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, főzzük sűrű krémmé, majd a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.

2. A piskótának valókat keverjük ki és süssük meg egy 20x30 cm-es keskeny peremű sütőtepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal és befedjük a másik piskótával.

3. Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük kötődni. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.

4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forróvízbe mártott késsel szeleteljük.

Őszibarackos krémes recepthez fűződő történet, jótanács

Elég nehéz volt elkészítenem ezt a süteményt, mert sok időt vett igénybe, de nagyon finomra sikerült. Sok barackunk termett az idén, és jött az ötlet, hogy kipróbáljam szerény tudásomat.

A leírásban szereplő Őszibarackos krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Őszibarackos krémes recept - 6 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7489 2013. 09. 14. 19:11 Válasz

    Köszönöm,és igazán nincs mit.

  2. Eperjesiné
    Eperjesiné #7488 2013. 09. 14. 19:09 Válasz

    Nagyon ügyes vagy Zsuzsa!Gratulálok,és egyben köszönöm a receptet,hasznosítom. :))

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #7482 2013. 09. 13. 21:27 Válasz

    Nagyon jól néz ki!
    Finom lehet.
    Gratulálok Zsuzsa!

  4. Mesyke
    Mesyke #7478 2013. 09. 13. 21:16 Válasz

    Nagyon tetszik gratulálok:)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7474 2013. 09. 13. 14:13 Válasz

    Igazán kedves vagy,de vannak olyan tehetséges fiatalok,hogy csak kapkodom a fejem sokszor,miket tudnak.Én még mindíg tanulok,és tanulok!

  6. t.variam
    t.variam #7468 2013. 09. 13. 08:59 Válasz

    Ne szerénykedj, tudjuk, hogy kiváló szakácsnő vagy. Ez a süti is ínycsiklandó. Ha egyszer megsütöm, megeszem egyedül legalább a felét.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Őszibarackos krémes recept - 6 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7489 2013. 09. 14. 19:11 Válasz

    Köszönöm,és igazán nincs mit.

  2. Eperjesiné
    Eperjesiné #7488 2013. 09. 14. 19:09 Válasz

    Nagyon ügyes vagy Zsuzsa!Gratulálok,és egyben köszönöm a receptet,hasznosítom. :))

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #7482 2013. 09. 13. 21:27 Válasz

    Nagyon jól néz ki!
    Finom lehet.
    Gratulálok Zsuzsa!

  4. Mesyke
    Mesyke #7478 2013. 09. 13. 21:16 Válasz

    Nagyon tetszik gratulálok:)

  5. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7474 2013. 09. 13. 14:13 Válasz

    Igazán kedves vagy,de vannak olyan tehetséges fiatalok,hogy csak kapkodom a fejem sokszor,miket tudnak.Én még mindíg tanulok,és tanulok!

  6. t.variam
    t.variam #7468 2013. 09. 13. 08:59 Válasz

    Ne szerénykedj, tudjuk, hogy kiváló szakácsnő vagy. Ez a süti is ínycsiklandó. Ha egyszer megsütöm, megeszem egyedül legalább a felét.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.