Őszibarackos krémes

Elkészítés módja
1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát és béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, tegyük egy magas tálba és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, főzzük sűrű krémmé, majd a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.
2. A piskótának valókat keverjük ki és süssük meg egy 20x30 cm-es keskeny peremű sütőtepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal és befedjük a másik piskótával.
3. Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük kötődni. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.
4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forróvízbe mártott késsel szeleteljük.
Őszibarackos krémes recepthez fűződő történet, jótanács
Elég nehéz volt elkészítenem ezt a süteményt, mert sok időt vett igénybe, de nagyon finomra sikerült. Sok barackunk termett az idén, és jött az ötlet, hogy kipróbáljam szerény tudásomat.
Köszönöm,és igazán nincs mit.
Nagyon ügyes vagy Zsuzsa!Gratulálok,és egyben köszönöm a receptet,hasznosítom. :))
Nagyon jól néz ki!
Finom lehet.
Gratulálok Zsuzsa!
Nagyon tetszik gratulálok:)
Igazán kedves vagy,de vannak olyan tehetséges fiatalok,hogy csak kapkodom a fejem sokszor,miket tudnak.Én még mindíg tanulok,és tanulok!
Ne szerénykedj, tudjuk, hogy kiváló szakácsnő vagy. Ez a süti is ínycsiklandó. Ha egyszer megsütöm, megeszem egyedül legalább a felét.