Őszibarackbefőtt

Elkészítés módja
1. A nem túl érett barackokat éles késsel meghámozzuk, vagy forrásban lévő vízbe dobva egy pillanatra, míg le nem jön a héja, lepucoljuk és félbe vágjuk.
2. A vizet feltesszük a cukorral és a befőtt tartósítóval, majd forraljuk fel.
3. A meghámozott barackokat, egyszerre csak keveset, a szirupba tesszük.
4. Rövid ideig főzzük, csak újraforralásig, nehogy szétfőjön, mert akkor nem lesz gusztusos az üvegbe helyezve.
5. A gyümölcsöt szűrőkanállal kiszedjük és az üvegekbe helyezzük, úgy formásan.
6. A szirupot ezután ráöntjük és persze a fűszerek és az aroma is legyen benne a szirupban.
7. Az üvegekbe is tegyünk egyet-egyet.
8. Azonnal lezárjuk az üvegeket légmentesen és hagyjuk másnapig elől az asztalon, majd mehet a jó kis hűvös száraz kamrába, a végleges helyére.
Őszibarackbefőtt recepthez fűződő történet, jótanács
Sok finom barack terem a kertemben, akár az édenkert, olyan gazdagságot és szépséget, örömöt jelent számomra a sok-sok finomság, amit házilag készítek el a család számára.
Nagyon szépek, még őszibarackot nem tettem el.
Szépek,én is a spajzolással foglalkozom.
Jó lesz bizony a télen.
Ügyes vagy!