Oreo torta
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a fele cukorral habbá verem.
2. A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal sűrűre kikeverem.
3. A két masszát összekeverem, majd a lisztes sütőport és a kakaóport hozzáadom.
4. Kapcsos, sütőpapiros tortaformába 170 fokon kb. 30 percig sütöm.
5. Amikor kisült kihűtöm és a tortalapot lapjában kettévágom.
6. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, majd mikor kihűlt a mascarponéval kikeverem.
7. A tejszínt a fixálóval és porcukorral felverem és 3/4-ed részét a krémhez hozzákeverem.
8. Az oreo kekszeket félbe vágom és az egyik felét összetörve a krémbe keverem.
9. Ezzel a krémmel a tortát megtöltöm, a másik felét a tetejére és az oldalára kenem.
10. A gőz felett felolvasztott csokoládéval a tortát bevonom és a maradék habbal és keksszel a torta tetejét díszítem.
11. Hűtőbe teszem és másnap szeletelem.
Gratulálok Marika csodaszép a tortád:)