Orchidea szelet

Elkészítés módja
1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
2. Az 1. krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított margarint.
3. A 2. krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is.
4. Jól kihabosítjuk.
5. Összeállítás: A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet.
6. A tortabevonót 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk vízgőz felett, 3/4 részével bevonjuk.
7. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk.
8. A porcukrot 1 evőkanál narancsos, 100 %-os gyümölcslével kikeverjük, addig keverjük, míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve.
9. A sárga részekre darálatlan mákot szórunk.
Orchidea szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Mindenki a saját fantáziája szerint díszíti.
Nagyon guszta sütit hoztál Editke!
Editke ez nagyon szép és csak finom lehet.
Köszönöm Zsuzsa.
Ez nagyon szép,és finom.