Nizzai saláta

Elkészítés módja
1. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, megvárjuk amíg kihűl, azután meghámozzuk és 1,5 centis kockákra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2 centisre daraboljuk, gőzben megpároljuk, de az is jó, ha enyhén sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy roppanós maradjon. Leszűrve hűlni hagyjuk.
2. A paradicsomokat cikkekre, a lilahagymát vékony karikákra szeljük. Az így előkészített zöldségeket egy salátástálba tesszük, majd a félbevágott olajbogyót, az ajókát meg a kisebb darabokra tördelt, lecsöpögtetett tonhalat is hozzáadjuk.
3. Az öntethez a borecetet és a mustárt egy pohárban kiskanállal simára keverjük, apránként az olajat is belecsöpögtetjük, végül a zúzott fokhagymával ízesítjük. Az olívás öntetet a zöldséges hallal laza mozdulatokkal összekeverjük, és salátalevelekkel meg cikkekre vágott főtt tojással díszítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.