Narancsos csirkecomb sült répával, rukkolás burgonyapürével

Narancsos csirkecomb sült répával, rukkolás burgonyapürével recept
Hozzávalók
•  4 db csirke alsócomb
•  3 db csirke felsőcomb
•  4 db narancs
•  30 dkg sárgarépa
•  30 dkg burgonya
•  3 evőkanál méz
•  1 evőkanál szójaszósz
•  6 dkg rukkola
•  1 gerezd fokhagyma
•  6 evőkanál extra szűz olívaolaj
•  1-2 dl tej
•  15 dkg vaj
• 
•  frissen őrölt bors

Elkészítés módja

1. Meghámozzuk a 4 db narancsot és éles késsel – a fehér hártya mellett – kivágjuk a narancshúst, a megmaradt levet pedig kifacsarjuk egy tálba. Félretesszük a tálalásig.

2. Egy vastag serpenyőt a tűzre teszünk és felhevítjük. A csirkecombokat forró serpenyőben erősen megpirítjuk, a felsőcombokat kizárólag a bőrös oldalukon.

3. A sárgarépákat megmossuk, körömkefével átdörzsöljük, a héját rajta hagyjuk, nem tisztítjuk meg!

4. Amikor a combok kellően megpirultak, akkor sózzuk és borsozzuk, majd nagyobb méretű porcelántálba rendezzük őket a negyedelt répával együtt, amit szintén sóval ízesítünk. A serpenyőben, amiben a combokat pirítottuk, felolvasztunk egy kevés mézet, ráöntjük a filézésből megmaradt narancslevet, adunk hozzá egy kanál szójaszószt és ízlés szerint frissen őrölt borsot. Hagyjuk enyhén sziruposra sűrűsödni, de ügyeljünk arra, nehogy odaégessük!

5. Ha kellően szirupos, beecseteljük vele a csirkéket, és előmelegített, 180 °C-os sütőben 30 percig, majd 200 °C-on 10 percig sütjük. Sütés közben gyakran kenegessük meg a maradék narancsos sziruppal, és ha szükséges, a répákat is forgassuk meg, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön. A répa szépen megsül mire a combok is elkészülnek, valamint különleges lesz az íze, mivel a héja karamellizálódni fog.

6. A burgonyákat meghámozzuk, nagyobb, de egyforma darabokra vágjuk. Fazékba tesszük, és sós, bőséges vízben kb. 10–15 perc alatt puhára főzzük.

7. A rukkolát durva darabokra vágjuk és a csirke serpenyőjében 2 evőkanálnyi olívaolajon enyhén megfonnyasztjuk. Ha elkészült, félretesszük.

8. A megfőtt burgonyát leszűrjük, majd azonnal, még a lehető legforróbban áttörjük egy burgonyanyomón. Feltesszük a tűzhelyre, majd felmelegített tejet és hideg vajat adunk hozzá, miközben erősen kevergetjük egy habverővel, megkóstoljuk és ha szükséges, megsózzuk. A burgonyának fel kell szívnia a vajat és a tejet. Annyi vajat és tejet adunk hozzá, amíg a pürénk szép krémes, lágy állagú nem lesz. Ez a burgonyától függ, de akkor a legízletesebb és legjobb állagú a püré, ha harmadrész burgonyából, harmadrész tejből és harmadrész vajból áll. Ha elkészült, hozzákeverjük a megfonnyasztott rukkolát is.

9. A tányérra kanalazunk a burgonyapüréből, rátesszük a sült csirkecombokat és a répákat, a tetejére bőségesen rakunk a korábban elkészített narancshúsból és meglocsoljuk a csirkés szafttal.

10. A végén borssal, valamint frissen reszelt narancshéjjal megszórjuk.

A leírásban szereplő Narancsos csirkecomb sült répával, rukkolás burgonyapürével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sült csirkecomb, sült csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkecomb recept
Még több csirkecomb recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.