Nap-est szelet
Elkészítés módja
1. Két egyforma tepsit sütőpapírral kibélelünk. Külön vesszük a tojások fehérjéit és sárgáit. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejet.
2. A lisztet átszitáljuk és hozzászitáljuk a sütőport, majd hozzákeverjük a tojásos-vajas masszához. Jó ízt ad a tésztának, ha egy fél citrom héját is belereszeljük.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A felvert tojáshabot óvatosan hozzákeverjük a tojásos-lisztes masszához. A massza felét beleöntjük az egyik tepsibe. A massza másik felébe belekeverünk két evőkanál kakaóport és a kakaós masszát beleöntjük a másik tepsibe. A két masszát a külön tepsikben tűpróbáig sütjük.
4. A megsült tésztákat kivesszük a tepsiből, leszedjük róluk a papírt. A kakaós tésztát megkenjük baracklekvárral és ráhelyezzük a másik, világos tésztát.
5. Tetszés szerinti formára szeleteljük.
Nap-est szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Dobozban jó darabig eláll.
Koszonom, kedves Spajzgirl!
Szuper! Gratulálok!
Kedves Manocska! Kedves vagy, koszonom. Valoban egyszeru, gyors, es finom ez a suti, anyosom repertoarjabol valo, regi recept.
Kedves Mesterszakacs, koszonom!
Üdv cathy 222! Gyors, egyszerű és finom sütit sütöttél :)
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.