Muskotályos borhab

Muskotályos borhab recept
Hozzávalók
A borhabhoz:
•  4 dl sárga muskotály bor
•  1 dl víz
•  1 csomag vaníliás cukor
•  3 dkg dióbél
•  2 dkg zselatin
•  6 dl tejszín (kókuszzsír)
•  5 dkg liszt
•  4 db tojás
•  citromlé
•  20 dkg kristálycukor
A piskótaalaphoz:
•  2 cl olaj
•  7 dkg liszt
•  6 dkg kristálycukor
•  3 db tojás

Elkészítés módja

1. A piskótához a tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. Végül könnyedén belekeverjük a lisztet is.

2. Olajjal bekent és liszttel vékonyan meghintett tortaformában két kerek lapot sütünk.

3. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük.

4. A borhabhoz a tojássárgáját a liszttel és kevés aszúborral simára keverjük.

5. Közben a többi bort cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal felforraljuk, átszűrjük, majd ráöntjük a tojássárgájára. Jól elkeverjük, sűrűre főzzük, majd jól lehűtjük.

6. A zselatint meleg vízben feloldjuk és még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverjük.

7. Végül a hideg krémet fokozatosan összekeverjük a zselatinos tejszínhabbal.

Ha tortát készítünk, akkor a tortaforma aljára elhelyezett piskótalapra betöltjük a borhabot, a tetejére helyezzük a másik piskótalapot. A tortát legalább 30 percig tegyük hűtőbe. Szeletelés előtt hintsük meg a tetejét vágott dióval elkevert vaníliás cukorral.

Muskotályos borhab recepthez fűződő történet, jótanács

Én csak borhabot/mousse-t készítettem és isteni volt!

A leírásban szereplő Muskotályos borhab recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.