Muskotályos borhab
Elkészítés módja
1. A piskótához a tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. Végül könnyedén belekeverjük a lisztet is.
2. Olajjal bekent és liszttel vékonyan meghintett tortaformában két kerek lapot sütünk.
3. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten aranysárgára sütjük.
4. A borhabhoz a tojássárgáját a liszttel és kevés aszúborral simára keverjük.
5. Közben a többi bort cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal felforraljuk, átszűrjük, majd ráöntjük a tojássárgájára. Jól elkeverjük, sűrűre főzzük, majd jól lehűtjük.
6. A zselatint meleg vízben feloldjuk és még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverjük.
7. Végül a hideg krémet fokozatosan összekeverjük a zselatinos tejszínhabbal.
Ha tortát készítünk, akkor a tortaforma aljára elhelyezett piskótalapra betöltjük a borhabot, a tetejére helyezzük a másik piskótalapot. A tortát legalább 30 percig tegyük hűtőbe. Szeletelés előtt hintsük meg a tetejét vágott dióval elkevert vaníliás cukorral.Muskotályos borhab recepthez fűződő történet, jótanács
Én csak borhabot/mousse-t készítettem és isteni volt!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.