Muffin konyhafőnök módra
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, majd az olvasztott, de nem meleg vajat (margarint) és a főzőtejszínt hozzáadjuk . A sütőporos lisztbe dolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyiket a kakaóporral sötétre színezzük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük. A kétféle tésztával 6-6 mélyedést megtöltünk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
3. A díszítéshez mindkét csokoládét nem túl erős vízgőzön, külön-külön fölolvasztjuk. Az étcsokoládé egyharmadát simacsöves (kis lyukú) habzsákba töltjük (habzsákot sütőpapírból vagy kis nejlonzacskóból magunk is készíthetünk). Gyorsan kell dolgozni a bevonattal, hisz ha a fehér megköt, már nem tudjuk megformálni rajta a barnát, tehát a legjobb, ha két részletben készítjük el. A barna muffinok tetejét olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk (nagyjából 1 evőkanálnyit rácsurgatunk azután egy kicsit elsimítjuk). Mielőtt megszilárdulna, a nyomózsákba töltött olvasztott étcsokoládéból a muffinok közepéből kiindulva körben spirál vonalat nyomunk egészen a fehércsokis máz széléig. Egy késsel vagy fogvájóval a spirál közepéből indulva a muffin széle felé vonalat húzunk, majd a kést letöröljük, és most 1-2 centivel odébb, kívülről befelé haladva húzunk vonalat. Ezt addig folytatjuk, míg körbe nem érünk. A világos színű muffinokat ugyanígy díszítjük, csak a színeket fordítjuk meg. Azaz a maradék étcsokoládéval vonjuk be, majd fehércsokival formáljuk rá a cifra díszítést. Dermedni hagyjuk.
Hát ez nagyon szemetgyönyörködtető!Most viszont nagyon meleg van a sütéshez!