Mónika torta

Mónika torta  recept

Elkészítés módja

1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra kikeverjük, a fehérjét habbá verjük és a sárga masszába öntjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert lisztet, majd a sütőpapíros tortaformába öntjük.

2. Ezután 180 fokon megsütjük.

3. Amikor kisült és kihűlt 4 egyenlő lapra vágjuk és a következő krémmel megtöltjük.

4. A tejben a búzadarát felfőzzük és kihűtjük.

5. A porcukorból és margarinból könnyű habos krémet keverünk, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát, a darált diót és az ízlés szerinti rumot.

6. A tortalapokat megtöltjük, ezután gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, amikor elkészült a tetejére ráöntjük.

7. Ha a csokoládé megdermedt, a torta tetejét és oldalát tetszés szerint feldíszíthetjük.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.