Mititei (Mits)

Elkészítés módja
1. A háromféle húst kockákra vágjuk és kétszer ledaráljuk. Ezután a sóval, a borssal, a borsikafűvel, a zúzott fokhagymával, a szódabikarbónával és a jéghideg vízzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva hűtőszekrényben pihentetjük egy éjszakán át. Másnap a masszából nedves kézzel a csevapcsicsához hasonló, csak egy kicsit vékonyabb „kolbászkákat” formálunk. Amikor a rostély kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta, a kolbászkákat rárakjuk, és többször megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük. Közben egy kevés olajjal kenegetjük.
2. Tálaláskor fogvájót szúrunk minden kis húsos rúdba. Mustárt és puha kenyeret kínálunk hozzá. Általában a fogvájóval megfogva a rudacskákat a mustárba mártjuk, leharapjuk, majd tépünk hozzá egy falatka kenyeret is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.