Mindent bele csokialagút

Mindent bele csokialagút recept
Hozzávalók
•  3 tojás
•  200 g porcukor
•  50 g cukrozatlan kakaópor
•  200 g sütőmargarin
•  80 g darált dió (elhagyható)
•  50-100 g kerek babapiskóta
•  aszalt gyümölcsök (tetszés szerint - pl. mazsola/barack/szilva/vörös áfonya)

Elkészítés módja

1. Az édességet gőzfürdőben készítjük el - ehhez tegyük fel melegedni a vizet egy fazékba és vegyünk elő egy rá illeszkedő hőálló tálat (pl. jénait). Ebbe szitáljuk bele porcukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a tojásokat, keverjük simára és gőz felett melegítsük addig, míg kicsit megsűrűsödik (kb. 20 perc), gyakran keverjük meg, de nem szükséges folyamatosan.

2. Közben aprítsuk fel a babapiskótát és a szárított gyümölcsöket.

3. A csokimasszát vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni időnként keverjük meg. Ezután fokozatosan, kanalanként adagoljuk hozzá a legalább szobahőmérsékletű margarint. 2-3 kanál zsiradék hozzáadása után keverjük simára és csak utána folytassuk az adagolást, mert különben kicsapódhat.

4. Végül szórjuk hozzá a száraz adalékanyagokat és az egész masszát simítsuk sütőpapírral bélelt őzgerinc formába. Hagyjuk kihűlni és felszolgálásig tartsuk hűtőszekrényben, hogy teljesen megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Mindent bele csokialagút recepthez fűződő történet, jótanács

Az édesség címében szereplő "mindentbele" jelző arra utal, hogy bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és szabadon variálhatunk az ízesítéskor:
- ha nincs kéznél darált diónk (vagy éppen nem szeretjük, ne adj isten valaki allergiás rá), akkor helyettesíthetjük pl. kókuszreszelékkel. De a darált változat helyett/mellett kerülhet bele darabos formában is valamilyen dió- vagy mogyoróféle,
- babapiskóta helyett/mellett mehet bele feldarabolt keksz, kukoricapehely is,
- a túlzottan száraz gyümölcsöket előzőleg beáztathatjuk forró vízbe (ha csak felnőtteknek kínáljuk majd, akár rummal is ízesíthetjük),
- a szeleteink mozaikosságát tovább színesíthetjük zselés cukordarabkákkal,
- az eredeti receptemben 100 %-os hidrogénezett növényi zsír szerepelt, amely nálunk, Felvidéken eléggé elterjedt és könnyen beszerezhető, de ha valaki inkább egészségesebbel helyettesítené, akkor javaslom a kókuszzsírt,
- kávéfüggőknek (de nem csak nekik) ajánlom kipróbálni instant kávé- vagy cappuccinopor hozzáadásával,
- aki még mindig nem elégedett, és tovább halmozná az élvezeteket, tegye fel az "i"-re a pontot magas mogyorótartalmú mogyorókrém hozzáadásával.

FONTOS, hogy a hozzáadott zsiradék hőmérséklete ne legyen nagyon eltérő a csokimasszához képest. Vagy vegyük ki pár órával korábban a hűtőből, vagy - ha ezt elfelejtettük - olvasszuk fel mikrohullámú sütőben vagy a tűzhelyen, és hagyjuk újra kb. szobahőmérsékletűre hűlni. Legyünk türelmesek, és tényleg csak apránként adagoljuk a még meleg masszához, nehogy csokimasszán úszó zsiradékréteget kapjunk eredményül. Nem kell tőle félni, és ha egy pici mégis a tetején marad, azt felszívják a száraz adalékanyagok, vagy SOS megoldásként hozzáadhatunk szükség szerinti mennyiségű darált kekszet.

A leírásban szereplő Mindent bele csokialagút recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Mindent bele csokialagút recept - 5 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #7924 2013. 10. 23. 01:31 Válasz

    Nagyon kedvesek vagyok, KÖSZÖNÖM! ;)
    Valóban praktikusak a variálható receptek, mivel sok esetben egy alapreceptből apró változtatások által teljesen új végeredmények születhetnek - mind ízben, mint küllemben.

  2. Eperjesiné
    Eperjesiné #7860 2013. 10. 17. 22:20 Válasz

    Gratulálok cherryka! Szeretem az ilyen recepteket,ahol szárnyalhat a fantáziánk :) Teszem a kedvencekhez,köszönöm!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #7854 2013. 10. 17. 17:02 Válasz

    Nagyon szép süti,de a fotó is!!!!!!!!!!
    gratulálok:Edit.

  4. cherryka
    cherryka #7853 2013. 10. 17. 15:49 Válasz

    De jó, ez igazán megtisztelő! Viszont ugye a puding próbája is az evés, szóval érdemes kipróbálni, és csak aztán ítélni. De köszönöm a megelőlegezett bizalmat, és azért remélem, hogy utána sem fog csalódást okozni! ;)

  5. manócska
    manócska #7852 2013. 10. 17. 15:46 Válasz

    Nagyon jól hangzik:) Már is a kedvencem lett.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mindent bele csokialagút recept - 5 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #7924 2013. 10. 23. 01:31 Válasz

    Nagyon kedvesek vagyok, KÖSZÖNÖM! ;)
    Valóban praktikusak a variálható receptek, mivel sok esetben egy alapreceptből apró változtatások által teljesen új végeredmények születhetnek - mind ízben, mint küllemben.

  2. Eperjesiné
    Eperjesiné #7860 2013. 10. 17. 22:20 Válasz

    Gratulálok cherryka! Szeretem az ilyen recepteket,ahol szárnyalhat a fantáziánk :) Teszem a kedvencekhez,köszönöm!

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #7854 2013. 10. 17. 17:02 Válasz

    Nagyon szép süti,de a fotó is!!!!!!!!!!
    gratulálok:Edit.

  4. cherryka
    cherryka #7853 2013. 10. 17. 15:49 Válasz

    De jó, ez igazán megtisztelő! Viszont ugye a puding próbája is az evés, szóval érdemes kipróbálni, és csak aztán ítélni. De köszönöm a megelőlegezett bizalmat, és azért remélem, hogy utána sem fog csalódást okozni! ;)

  5. manócska
    manócska #7852 2013. 10. 17. 15:46 Válasz

    Nagyon jól hangzik:) Már is a kedvencem lett.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.