Mimóza tojássaláta
Elkészítés módja
1. Meghámozunk 4 közepes méretű almát, kis lyukú reszelőn lereszeljük, s rögtön meglocsoljuk a citromlé felével, nehogy megbarnuljon.
2. Hozzáadjuk a sajtot, amit nagy lyukú reszelőn lereszeltünk, a majonézt és a tejfölt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
3. A megtisztított hagymákat felkarikázzuk és a maradék citromlével meglocsoljuk.
4. A főtt tojásokból négyet karikákra vágunk, a másik két tojásnak a fehérjéit lereszeljük, majd a sajtos-almás krémhez keverjük, végül a sárgáikat félretesszük.
5. Egy nem túl mély tálat kibélelünk olasz salátakeverékkel, belesimítjuk a krém kétharmad részét, megrakjuk a tojáskarikák felével, majd tovább rétegezzük a krémmel, a tojás és hagymakarikákkal, egészem addig, amíg csak hozzávalókból tart.
6. A félretett tojássárgákat közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a saláta tetejére szórjuk mintha megannyi mimózavirág lenne.
7. Alufóliával letakarjuk és 1-2 órára a hidegre tesszük.
Előételként is kínálhatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.