Mézeskalács kehely

Elkészítés módja
1. A mézet, cukrot és margarint vízgőz felett egyneművé olvasztjuk, közben egy tálba belerakjuk a lisztet, kakaóport, fahéjat, szódabikarbónát, az egy darab tojást és a sót. Jól összekavarjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott masszánkat!
2. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, kiszaggatjuk, majd 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
3. A pudingot megfőzzük, ízesítjük cukorral és rumaromával. Ha kihűlt, hozzákeverjük a 10 dkg margarint és a 2 evőkanál felvert növényi habot.
4. Először a kelyhek aljába adagoljuk szépen sorban a krémet és az összetört mézeskalács darabokat. Végül a hab és az egész mézeskalács kerül a tetejére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.