Mézes diákcsemege
Elkészítés módja
1. A diákcsemegét egy üres üvegbe öntöm.
2. Jó szorosra, teli a magvakkal.
3. Ráöntöm óvatosan a mézet, közben rázogatom, hogy lefolyjon az aljára.
4. Addig csorgatom, míg tele lesz az üveg, és kész.
5. Célszerű picit állni hagyni, hogy a magvak átvegyék a méz zamatát.
6. Remek ropogtatnivaló, addig szoktam enni, míg van.
Mézes diákcsemege recepthez fűződő történet, jótanács
Névnapomra kaptam egy házi üveggel, és annyira megtetszett, hogy én is elkészítettem.
Köszönöm Nektek!
Gondolkodtam, hogy ilyen egyszerű dolgot feltegyek-e, de úgy gondoltam hátha valaki még nem evett ilyet...
Bizony jó kis nasi, de sajnos az elfogyasztásnál nálam nem sokszor parancsol álljt a szervezetem. :) Igen, figyelek a magyar termékekre, és nem csak a méz magyar, hanem a diákcsemege is. (azon azért elagyaltam, hogy az Alföldön, vagy a Balaton környéki dűnéken vannak a nagy magyar kesudió ültetvények.) :)
Köszi, karperec, hogy ránk is gondolsz, és ilyen finomsággal édesíted meg az életünket! ;) Minden hozzávalóját szeretem! És az ilyen természetes édességeknek még megvan az az előnye is, hogy az ember nem bír belőlük korlátlan mennyiséget egy ültében elfogyasztani, mert az ízlelőbimbói egy idő után maguktól megálljt parancsolnak a falatozásnak (bezzeg az iparilag előállított édességek, melyek csak úgy etetik magukat... :( )
Ahogy nézem, Te is ügyelsz rá, hogy helyi méz kerüljön az asztalotokra (feltételezem, nem csupán a véletlen műve, hogy magyar termékre esett a választásod), és ne valami behatárolhatatlan "EU-n belüli és EU-n kívüli országok"-ként feltüntetett származási hellyel...
A fotók "szokás szerint" tetszenek! ;) A "steril" környezet is kifejezetten jól áll a csemegédnek. Ha nem tudnám, hogy konyítasz a fotózáshoz, azt hinném, ezek valami stockfotós oldalról kölcsönzött illusztrációk. :) Gratula!
Köszi, de szerintem a húsevők is szerethetik. Az biztos , hogy nem egy fogyókúrás nasi!!
ilyen hosszú télre kiváló kalóriabomba!
A nem húsevőknek sok szeretettel! :)