Mézes diákcsemege

Mézes diákcsemege recept
Hozzávalók
•  kesudió
•  földimogyoró
•  mazsola
•  mandula
•  mogyoró
•  esetleg aszalt szilva

Elkészítés módja

1. A diákcsemegét egy üres üvegbe öntöm.

2. Jó szorosra, teli a magvakkal.

3. Ráöntöm óvatosan a mézet, közben rázogatom, hogy lefolyjon az aljára.

4. Addig csorgatom, míg tele lesz az üveg, és kész.

5. Célszerű picit állni hagyni, hogy a magvak átvegyék a méz zamatát.

6. Remek ropogtatnivaló, addig szoktam enni, míg van.

Mézes diákcsemege recepthez fűződő történet, jótanács

Névnapomra kaptam egy házi üveggel, és annyira megtetszett, hogy én is elkészítettem.

A leírásban szereplő Mézes diákcsemege recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Mézes diákcsemege recept - 5 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #2835 2013. 03. 27. 19:27 Válasz

    Köszönöm Nektek!
    Gondolkodtam, hogy ilyen egyszerű dolgot feltegyek-e, de úgy gondoltam hátha valaki még nem evett ilyet...
    Bizony jó kis nasi, de sajnos az elfogyasztásnál nálam nem sokszor parancsol álljt a szervezetem. :) Igen, figyelek a magyar termékekre, és nem csak a méz magyar, hanem a diákcsemege is. (azon azért elagyaltam, hogy az Alföldön, vagy a Balaton környéki dűnéken vannak a nagy magyar kesudió ültetvények.) :)

  2. cherryka
    cherryka #2778 2013. 03. 26. 22:45 Válasz

    Köszi, karperec, hogy ránk is gondolsz, és ilyen finomsággal édesíted meg az életünket! ;) Minden hozzávalóját szeretem! És az ilyen természetes édességeknek még megvan az az előnye is, hogy az ember nem bír belőlük korlátlan mennyiséget egy ültében elfogyasztani, mert az ízlelőbimbói egy idő után maguktól megálljt parancsolnak a falatozásnak (bezzeg az iparilag előállított édességek, melyek csak úgy etetik magukat... :( )
    Ahogy nézem, Te is ügyelsz rá, hogy helyi méz kerüljön az asztalotokra (feltételezem, nem csupán a véletlen műve, hogy magyar termékre esett a választásod), és ne valami behatárolhatatlan "EU-n belüli és EU-n kívüli országok"-ként feltüntetett származási hellyel...
    A fotók "szokás szerint" tetszenek! ;) A "steril" környezet is kifejezetten jól áll a csemegédnek. Ha nem tudnám, hogy konyítasz a fotózáshoz, azt hinném, ezek valami stockfotós oldalról kölcsönzött illusztrációk. :) Gratula!

  3. manócska
    manócska #2680 2013. 03. 25. 22:46 Válasz

    Köszi, de szerintem a húsevők is szerethetik. Az biztos , hogy nem egy fogyókúrás nasi!!

  4. spajzgirl
    spajzgirl #2662 2013. 03. 25. 20:58 Válasz

    ilyen hosszú télre kiváló kalóriabomba!

  5. karperec
    karperec #2654 2013. 03. 25. 19:24 Válasz

    A nem húsevőknek sok szeretettel! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Mézes diákcsemege recept - 5 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #2835 2013. 03. 27. 19:27 Válasz

    Köszönöm Nektek!
    Gondolkodtam, hogy ilyen egyszerű dolgot feltegyek-e, de úgy gondoltam hátha valaki még nem evett ilyet...
    Bizony jó kis nasi, de sajnos az elfogyasztásnál nálam nem sokszor parancsol álljt a szervezetem. :) Igen, figyelek a magyar termékekre, és nem csak a méz magyar, hanem a diákcsemege is. (azon azért elagyaltam, hogy az Alföldön, vagy a Balaton környéki dűnéken vannak a nagy magyar kesudió ültetvények.) :)

  2. cherryka
    cherryka #2778 2013. 03. 26. 22:45 Válasz

    Köszi, karperec, hogy ránk is gondolsz, és ilyen finomsággal édesíted meg az életünket! ;) Minden hozzávalóját szeretem! És az ilyen természetes édességeknek még megvan az az előnye is, hogy az ember nem bír belőlük korlátlan mennyiséget egy ültében elfogyasztani, mert az ízlelőbimbói egy idő után maguktól megálljt parancsolnak a falatozásnak (bezzeg az iparilag előállított édességek, melyek csak úgy etetik magukat... :( )
    Ahogy nézem, Te is ügyelsz rá, hogy helyi méz kerüljön az asztalotokra (feltételezem, nem csupán a véletlen műve, hogy magyar termékre esett a választásod), és ne valami behatárolhatatlan "EU-n belüli és EU-n kívüli országok"-ként feltüntetett származási hellyel...
    A fotók "szokás szerint" tetszenek! ;) A "steril" környezet is kifejezetten jól áll a csemegédnek. Ha nem tudnám, hogy konyítasz a fotózáshoz, azt hinném, ezek valami stockfotós oldalról kölcsönzött illusztrációk. :) Gratula!

  3. manócska
    manócska #2680 2013. 03. 25. 22:46 Válasz

    Köszi, de szerintem a húsevők is szerethetik. Az biztos , hogy nem egy fogyókúrás nasi!!

  4. spajzgirl
    spajzgirl #2662 2013. 03. 25. 20:58 Válasz

    ilyen hosszú télre kiváló kalóriabomba!

  5. karperec
    karperec #2654 2013. 03. 25. 19:24 Válasz

    A nem húsevőknek sok szeretettel! :)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.