Meggyes és meggyes joghurtos muffin

Elkészítés módja
1. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. A kefirt és a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, tovább keverjük.
2. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a tojásos masszába keverjük. A meggyet megmossuk, a szemeket félbevágva kimagozzuk, az előzőekhez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A meggyes, joghurtoshoz a tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. A gyümölcsös joghurtot és a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk, tovább keverjük, majd a rummal ízesítjük. A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A meggyet megmossuk, a szemeket félbevágva kimagozzuk, a a tésztába keverjük.
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.