Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos recept
Hozzávalók
•  30 dkg liszt
•  1 tojás
•  5 dkg puha vaj
•  1 teáskanál só
•  1 csomag gyors élesztő
•  2-3 evőkanál langyos víz
•  1 evőkanál összevágott medvehagyma
•  1 evőkanál tejszín
•  1 evőkanál burgonyapehely
•  5 dl olaj
•  ricotta
•  trappista sajt
•  1 csokor medvehagyma

Elkészítés módja

1. A tészta hozzávalóit géppel bedagasztom, ami 10 perc alatt megkel, majd újra átgyúrom és 20 percig hagyom, majd gombócokat slejfolok belőle olajos táblán és letakarva kelesztem újabb 15-20 percet.

2. Ezután kézzel elnyújtom és bő forró olajban szépen megsütöm mindkét oldalán.

3. Ricotta sajtkrémmel megkenem és reszelt sajttal, medvehagymával kínálom.

Medvehagymás lángos recepthez fűződő történet, jótanács

Ez a legújabb receptem, amit szívből ajánlok mindenkinek.

A leírásban szereplő Medvehagymás lángos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lángos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Medvehagymás lángos recept - 5 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4271 2013. 04. 17. 16:51 Válasz

    Hát igen,sajnos akkoriban tartósítószer nélkül,a piskótát sem csinálhattuk meg anélkül.De én nem vagyok finnyás,mert sokminden nem kóser,mert ha az lenne,akkor volna szép a világ,de bizony nem az.Annak örülök,hogy a mai emberek odafigyelnek mit esznek.Én például 17 éve ginzenget szedek kapszulába,szedem a sok magnézium,kálcium,és csont,meg ízület erősítőket,és mellette vigyázok arra mit eszünk.Más gyógyszerre nincs szükségem,mert erős vagyok,már a hatodik x felé hajlok sajnos.

  2. cherryka
    cherryka #4254 2013. 04. 17. 10:15 Válasz

    Tehát lebuktattad magadat - pék vér is csörgedezik az ereidben? :) (Jómagam is dolgoztam nyári diákmunkaként pár hetet egy hipermarket pékség részlegén. A meleg ellenére is nagyon szerettem, élveztem. Bár látni, hogy mi minden adalékanyag megy bele az ételekbe...)

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4239 2013. 04. 17. 08:51 Válasz

    Kedves karperec! Igen,jól tudod,formázás a slejfolás,illetve gömbölyítés pék nyelven.Ott tanultam.

  4. Ágica
    Ágica #4231 2013. 04. 17. 06:56 Válasz

    Húú én is nagyon szeretem a lángost! A hagymát is, és így együtt nagyon jó lehet :)

  5. karperec
    karperec #4199 2013. 04. 16. 20:57 Válasz

    Tetszik hogy a tésztába is belesütötted a hagymát, és szép aranybarnára sült! Én nagyon szeretem a lángos minden változatát. ( a slejfolás az mi? ) gondolom a formázok vagy valami hasonló...

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Medvehagymás lángos recept - 5 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4271 2013. 04. 17. 16:51 Válasz

    Hát igen,sajnos akkoriban tartósítószer nélkül,a piskótát sem csinálhattuk meg anélkül.De én nem vagyok finnyás,mert sokminden nem kóser,mert ha az lenne,akkor volna szép a világ,de bizony nem az.Annak örülök,hogy a mai emberek odafigyelnek mit esznek.Én például 17 éve ginzenget szedek kapszulába,szedem a sok magnézium,kálcium,és csont,meg ízület erősítőket,és mellette vigyázok arra mit eszünk.Más gyógyszerre nincs szükségem,mert erős vagyok,már a hatodik x felé hajlok sajnos.

  2. cherryka
    cherryka #4254 2013. 04. 17. 10:15 Válasz

    Tehát lebuktattad magadat - pék vér is csörgedezik az ereidben? :) (Jómagam is dolgoztam nyári diákmunkaként pár hetet egy hipermarket pékség részlegén. A meleg ellenére is nagyon szerettem, élveztem. Bár látni, hogy mi minden adalékanyag megy bele az ételekbe...)

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4239 2013. 04. 17. 08:51 Válasz

    Kedves karperec! Igen,jól tudod,formázás a slejfolás,illetve gömbölyítés pék nyelven.Ott tanultam.

  4. Ágica
    Ágica #4231 2013. 04. 17. 06:56 Válasz

    Húú én is nagyon szeretem a lángost! A hagymát is, és így együtt nagyon jó lehet :)

  5. karperec
    karperec #4199 2013. 04. 16. 20:57 Válasz

    Tetszik hogy a tésztába is belesütötted a hagymát, és szép aranybarnára sült! Én nagyon szeretem a lángos minden változatát. ( a slejfolás az mi? ) gondolom a formázok vagy valami hasonló...

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.