Hozzávalók
• 30 dkg liszt
• 1 tojás
• 5 dkg puha vaj
• 1 teáskanál só
• 1 csomag gyors élesztő
• 2-3 evőkanál langyos víz
• 1 evőkanál összevágott medvehagyma
• 1 evőkanál tejszín
• 1 evőkanál burgonyapehely
• 5 dl olaj
• ricotta
• trappista sajt
• 1 csokor medvehagyma
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit géppel bedagasztom, ami 10 perc alatt megkel, majd újra átgyúrom és 20 percig hagyom, majd gombócokat slejfolok belőle olajos táblán és letakarva kelesztem újabb 15-20 percet.
2. Ezután kézzel elnyújtom és bő forró olajban szépen megsütöm mindkét oldalán.
3. Ricotta sajtkrémmel megkenem és reszelt sajttal, medvehagymával kínálom.
Medvehagymás lángos recepthez fűződő történet, jótanács
Ez a legújabb receptem, amit szívből ajánlok mindenkinek.
A leírásban szereplő Medvehagymás lángos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lángos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.
Hát igen,sajnos akkoriban tartósítószer nélkül,a piskótát sem csinálhattuk meg anélkül.De én nem vagyok finnyás,mert sokminden nem kóser,mert ha az lenne,akkor volna szép a világ,de bizony nem az.Annak örülök,hogy a mai emberek odafigyelnek mit esznek.Én például 17 éve ginzenget szedek kapszulába,szedem a sok magnézium,kálcium,és csont,meg ízület erősítőket,és mellette vigyázok arra mit eszünk.Más gyógyszerre nincs szükségem,mert erős vagyok,már a hatodik x felé hajlok sajnos.
Tehát lebuktattad magadat - pék vér is csörgedezik az ereidben? :) (Jómagam is dolgoztam nyári diákmunkaként pár hetet egy hipermarket pékség részlegén. A meleg ellenére is nagyon szerettem, élveztem. Bár látni, hogy mi minden adalékanyag megy bele az ételekbe...)
Kedves karperec! Igen,jól tudod,formázás a slejfolás,illetve gömbölyítés pék nyelven.Ott tanultam.
Húú én is nagyon szeretem a lángost! A hagymát is, és így együtt nagyon jó lehet :)
Tetszik hogy a tésztába is belesütötted a hagymát, és szép aranybarnára sült! Én nagyon szeretem a lángos minden változatát. ( a slejfolás az mi? ) gondolom a formázok vagy valami hasonló...