Medvehagymás lángos

Medvehagymás lángos recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  3 dkg élesztő
•  2 dl tej
•  2.5 dl víz
•  1 teáskanál só
•  2 evőkanál olaj
•  1 teáskanál cukor
•  2 marék apróra vágott medvehagyma

Elkészítés módja

1. A tejet meglangyosítani, majd a felébe belekeverni a cukrot és belemorzsolni az élesztőt.

2. Letakarva pár perc alatt felfuttatni.

3. Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni.

4. A közepébe egy mélyedést csinálni, majd belekanalazni az olajat, beleönteni a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét és az apróra vágott medvehagymát.

5. Fakanállal elkezdeni keverni és a maradék vizet apránként hozzáönteni.

6. Vigyázni, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy.

7. Ezután jól kidagasztani, majd kelesztőtálban kb. egy óra alatt megkeleszteni. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam és kelesztettem meg.)

8. Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatni belőle.

9. Ezután konyharuhával letakarni és kb. 20 percig tovább keleszteni.

10. Egy serpenyőben olajat hevíteni, majd beolajozott kézzel megformázni a tésztát és belehelyezni.

11. Mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd lecsepegtetni és törlőpapírra kiszedni.

Medvehagymás lángos recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt kicsit megsózni, tejföllel megkenni, és reszelt sajttal megszórni. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.

A leírásban szereplő Medvehagymás lángos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lángos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Medvehagymás lángos recept - 5 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #998 2013. 02. 28. 20:41 Válasz

    Nagyon gusztán kínáltad Gizike.
    Finom és egészséges.

  2. karperec
    karperec #974 2013. 02. 28. 16:59 Válasz

    Csatlakozom a lángos és medvehagyma fun klub-hoz! :)
    Már továbbgondoltam; és egy kis karikázott sült kolbász a tejföl és a reszelt füstölt sajt közé...

  3. Ágica
    Ágica #957 2013. 02. 28. 14:23 Válasz

    Szerintem csak is jó lehet! :)

  4. manócska
    manócska #953 2013. 02. 28. 13:56 Válasz

    Imádom a lángost, medvehagymával még nem ettem, de ami késik nem múlik. Nagyon guszta.

  5. cherryka
    cherryka #950 2013. 02. 28. 13:25 Válasz

    Hetek óta medvehagymás "bombázásnak" vagyok kitéve! Már alig várom, hogy egy jó kis túra keretében jól megszedjem magam medvehagymával, és kipróbáljam ezeket az újabbnál újabb medvehagymás recepteket. :)
    Milyen jó, hogy ennek a roppant sokoldalúan felhasználható növénynek ilyen keletje lett manapság! Pláne, hogy nem "csak" finom, de egészséges is!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Medvehagymás lángos recept - 5 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #998 2013. 02. 28. 20:41 Válasz

    Nagyon gusztán kínáltad Gizike.
    Finom és egészséges.

  2. karperec
    karperec #974 2013. 02. 28. 16:59 Válasz

    Csatlakozom a lángos és medvehagyma fun klub-hoz! :)
    Már továbbgondoltam; és egy kis karikázott sült kolbász a tejföl és a reszelt füstölt sajt közé...

  3. Ágica
    Ágica #957 2013. 02. 28. 14:23 Válasz

    Szerintem csak is jó lehet! :)

  4. manócska
    manócska #953 2013. 02. 28. 13:56 Válasz

    Imádom a lángost, medvehagymával még nem ettem, de ami késik nem múlik. Nagyon guszta.

  5. cherryka
    cherryka #950 2013. 02. 28. 13:25 Válasz

    Hetek óta medvehagymás "bombázásnak" vagyok kitéve! Már alig várom, hogy egy jó kis túra keretében jól megszedjem magam medvehagymával, és kipróbáljam ezeket az újabbnál újabb medvehagymás recepteket. :)
    Milyen jó, hogy ennek a roppant sokoldalúan felhasználható növénynek ilyen keletje lett manapság! Pláne, hogy nem "csak" finom, de egészséges is!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.