Mazsolás-rizses csirke

Elkészítés módja
1. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megmossuk, lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi. A megtisztított fölaprított gyömbérrel, a köménnyel, a szegfűszeggel meg a fahéjjal fűszerezzük, megsózzuk, és lefödve, kislángon puhára pároljuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, a vajon megpirítjuk, és a puha csirkét hozzáadva tovább sütjük. Ezután a húst a főzőléből 1-1,5 decit rámerünk, a pirospaprikával, a kardamommal meg a sáfránnyal fűszerezzük, a rizst belekeverjük. Kislángon, 4-5 perc alatt szinte a zsírjára sütjük, végül a mandulával meg a mazsolával gazdagítjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.