Mazsolás, duplán csokoládés muffin

Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc. Az olvasztott, de nem meleg vajat hozzáadjuk a tejjel és a mazsolával együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszával félig töltjük. 1-2 kocka tejcsokoládét ráteszünk. A maradék masszával befedjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. Végül a muffinok tetejét olvasztott fehér csokoládéval berácsozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.