Marhanyelvsaláta

Elkészítés módja
1. A nyelvet 4-5 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd fehér bőrét lekapargatjuk. A sárgarépát, a zellert meg egy fél vöröshagymát fölszeletelünk, lábasba szórjuk.
2. A nyelvet beletesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. A babérlevéllel, a kakukkfűvel meg a borssal fűszerezzük, megsózzuk, majd lefödve, kis lángon kb. 2,5 óra alatt puhára főzzük. Levében hagyjuk kihűlni.
3. Az öntethez a maradék hagymát megtisztítjuk, és vékonyan fölszeleteljük, szétszedegetjük. Az ecettel meg az olajjal összekeverjük, a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. A nyelvet lecsöpögtetjük, vékonyan fölszeleteljük, és a fűszeres hagymával összeforgatjuk. Lefödve, hűtőszekrényben 2-3 órán át érleljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.