Marhagulyás csipetkével

Marhagulyás csipetkével recept
Hozzávalók
•  60 dkg marhalábszár
•  40 dkg burgonya
•  1 sárgarépa
•  1 fehérrépa
•  1 kisebb zeller
•  1 közepes vöröshagyma
•  1 paprika
•  1 paradicsom
•  1 csomó petrezselyem
•  1-2 szál zellerlevél
•  1 doboz pritamin
•  gulyáskrém
•  1 evőkanál étolaj
•  1 tojás
•  10 dkg liszt
• 
•  őrölt pirospaprika
•  fekete bors
•  kömény
•  kakukkfű
•  1 marhahúsleves kocka
•  1 dl száraz vörösbor

Elkészítés módja

1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

2. Utána 2 liter vízzel felengedjük.

3. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, gulyáskrémet, a pritamint, a bort, és hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből.

4. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

5. Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.

6. A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk és csipetkét szaggatunk belőle, majd a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott legyen.) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.

7. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is rakhatunk bele.

Aki szereti a csípős paprikát, tegyen bele azt is! Az első forrásig főzzük.

A leírásban szereplő Marhagulyás csipetkével recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (csipetke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Marhagulyás csipetkével recept - 4 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #678 2013. 02. 24. 18:28 Válasz

    Köszönöm Manócska.

  2. manócska
    manócska #676 2013. 02. 24. 18:11 Válasz

    Mi is nagyon szeretjük,fazékban vagy bográcsban oly mindegy.Jöhet. Nagyon gusztusos. :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #668 2013. 02. 24. 17:24 Válasz

    Mi ,nem csak nyári időszakban szoktuk főzni.
    Télen is nagyon finom a forró,jó gulyás.
    Persze bográcsban ,több személyre készült étel mindig ízletesebb,mint amikor pár fő van hozzá.
    Várjuk a jó időt és ki a szabadba!
    Sajnos nehézen akarunk kilépni a hosszú télből.
    Köszönöm a hozzászólást.

  4. dugódani
    dugódani #666 2013. 02. 24. 17:21 Válasz

    No igen várom a bográcsos időszakot mert ez igazán akkor jó. Igaz akkor a létszám is változik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Marhagulyás csipetkével recept - 4 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #678 2013. 02. 24. 18:28 Válasz

    Köszönöm Manócska.

  2. manócska
    manócska #676 2013. 02. 24. 18:11 Válasz

    Mi is nagyon szeretjük,fazékban vagy bográcsban oly mindegy.Jöhet. Nagyon gusztusos. :)

  3. Vassné Edit
    Vassné Edit #668 2013. 02. 24. 17:24 Válasz

    Mi ,nem csak nyári időszakban szoktuk főzni.
    Télen is nagyon finom a forró,jó gulyás.
    Persze bográcsban ,több személyre készült étel mindig ízletesebb,mint amikor pár fő van hozzá.
    Várjuk a jó időt és ki a szabadba!
    Sajnos nehézen akarunk kilépni a hosszú télből.
    Köszönöm a hozzászólást.

  4. dugódani
    dugódani #666 2013. 02. 24. 17:21 Válasz

    No igen várom a bográcsos időszakot mert ez igazán akkor jó. Igaz akkor a létszám is változik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.