Marhagulyás csipetkével

Elkészítés módja
1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.
2. Utána 2 liter vízzel felengedjük.
3. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, gulyáskrémet, a pritamint, a bort, és hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből.
4. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
5. Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
6. A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk és csipetkét szaggatunk belőle, majd a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott legyen.) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.
7. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is rakhatunk bele.
Aki szereti a csípős paprikát, tegyen bele azt is! Az első forrásig főzzük.
Köszönöm Manócska.
Mi is nagyon szeretjük,fazékban vagy bográcsban oly mindegy.Jöhet. Nagyon gusztusos. :)
Mi ,nem csak nyári időszakban szoktuk főzni.
Télen is nagyon finom a forró,jó gulyás.
Persze bográcsban ,több személyre készült étel mindig ízletesebb,mint amikor pár fő van hozzá.
Várjuk a jó időt és ki a szabadba!
Sajnos nehézen akarunk kilépni a hosszú télből.
Köszönöm a hozzászólást.
No igen várom a bográcsos időszakot mert ez igazán akkor jó. Igaz akkor a létszám is változik.