Mandulás, marcipános muffinok

Elkészítés módja
1. A mandulával töltött muffinhoz a tojást a cukorral és a mézzel jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat (margarint). A lisztet a sütőporral és a citrom reszelt héjával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük a tejjel együtt.
2. A töltelékhez a mandulát apróra vágjuk, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A tészta felét beletöltjük. Az ízes mandulából 1-1 csapott kiskanálnyit ráhalmozunk, a maradék tésztával befedjük. Ha kimaradt volna a töltelékből, azt a tetejére lehet szórni.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. A marcipános, manduláshoz a tojások sárgáját a kétféle cukorral jó habosra keverjük, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) hozáadjuk. A lisztet a mandulával és az élesztőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejszínnel és a mandulaaromával együtt. A marcipánrudat apró kockákra vágjuk, szintén a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A marcipános masszával megtöltjük. Fél órán át kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
7. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc, a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) és a tejjel tovább keverjük, majd a sütőporos liszttel összeforgatjuk. Az apróra vágott marcipánmasszát belekeverjük.
8. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A marcipános masszát beletöltjük. A tetejükbe 2-3 szőlőszemet nyomunk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.