Mandulás, marcipános muffinok

Mandulás, marcipános muffinok recept
Hozzávalók
a mandulával töltötthöz:
•  1 tojás
•  10 dkg kristálycukor
•  2 evőkanál méz
•  12 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  30 dkg finomliszt
•  2 kiskanál sütőpor
•  1 kisebb citrom reszelt héja
•  1.5 dl tej
a töltelékhez:
•  20 dkg barna héjától is megtisztított mandula (egy része dió is lehet)
•  3 evőkanál barna cukor
•  2 kiskanál őrölt fahéj
•  fél kiskanál őrölt szegfűszeg
a marcipános manduláshoz:
•  2 tojás
•  10 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  15 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg finomliszt
•  10 dkg őrölt mandula
•  1 kiskanál szárított élesztő
•  1.5 dl főzőtejszín
•  1 kiskanál mandulaaroma
•  20 dkg csokoládéval bevont marcipánrúd
a marcipános szőlőshöz:
•  35 dkg finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  3 tojás
•  12.5 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  12.5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 dl tej
•  10 dkg színezetlen marcipánmassza
•  25 dkg szőlő
a formák kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A mandulával töltött muffinhoz a tojást a cukorral és a mézzel jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg vajat (margarint). A lisztet a sütőporral és a citrom reszelt héjával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük a tejjel együtt.

2. A töltelékhez a mandulát apróra vágjuk, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel összekeverjük.

3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A tészta felét beletöltjük. Az ízes mandulából 1-1 csapott kiskanálnyit ráhalmozunk, a maradék tésztával befedjük. Ha kimaradt volna a töltelékből, azt a tetejére lehet szórni.

4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

5. A marcipános, manduláshoz a tojások sárgáját a kétféle cukorral jó habosra keverjük, majd a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) hozáadjuk. A lisztet a mandulával és az élesztőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a tejszínnel és a mandulaaromával együtt. A marcipánrudat apró kockákra vágjuk, szintén a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A marcipános masszával megtöltjük. Fél órán át kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

7. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc, a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) és a tejjel tovább keverjük, majd a sütőporos liszttel összeforgatjuk. Az apróra vágott marcipánmasszát belekeverjük.

8. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A marcipános masszát beletöltjük. A tetejükbe 2-3 szőlőszemet nyomunk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A leírásban szereplő Mandulás, marcipános muffinok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept, marcipán) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.