Mandulás krémes szelet
Elkészítés módja
1. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét csipet sóval keményre felverjük. A sárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a kettőt összevegyítjük. Lassan a lisztet a sütőporral elkeverve beleszitáljuk, majd a vajat a végén hozzákeverjük. Vigyázzunk ne törjük össze a masszát.
2. A mandulalisztet is beleszórjuk.
3. A piskótát egy papírral bélelt sütőtepsibe öntjük, elegyengetjük és 180 fokos sütőbe tolva tűpróbáig sütjük.
4. A kész, és kihűlt tésztát kettévágjuk és az egyik felét megkenjük a krémmel, a másikat ráborítjuk és elegyengetjük.
5. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük, majd amikor kihűlt a vajat a cukorral habosra kikeverjük és hozzáadjuk a finomra őrölt mandulát.
6. Ezután belekeverjük a pudingot és robotgéppel szép krémesre keverjük.
7. A süti tetejére olvasztott fehér csokoládét öntünk, és mandulaforgáccsal megszórjuk.
8. Behűtjük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Mandulás krémes szelet recepthez fűződő történet, jótanács
Valahonnan jött az ötlet, hogy megint kipróbáljam magam ebben a krémes süti készítésében. A mandula az egyik kedvencem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.