Málnás, csokoládés és málnás, joghurtos muffin

Elkészítés módja
1. A málnás, csokoládéshoz a tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a tejet adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. A málnát óvatosan megmossuk lecsöpögtetjük, a tésztához keverjük. (Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor azt nem kell előre fölengedni, fagyosan keverjük a tésztához). A csokoládét félmálnaszemnyi nagyságú kockákra vágjuk, szintén a masszához adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
4. A málnás, joghurtoshoz a tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a joghurtot adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. A málnát óvatosan megmossuk lecsöpögtetjük, a tésztához keverjük. (Ha mélyhűtött gyümölcsöt használunk, akkor azt nem kell előre fölengedni, fagyosan keverjük a tésztához).
5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.