Mákos, meggyes torta

Elkészítés módja
1. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, azután sorban a többi hozzávalót is belekeverjük.
2. Egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kikenünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.45 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tűre nem ragad rá a massza.
4. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Mákos, meggyes torta recepthez fűződő történet, jótanács
Mák helyett darált dióval is készíthetjük.
Meggy helyett ribiszkével és cseresznyével is finom.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.