Mákos krémes

Elkészítés módja
1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
2. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük, a tepsibe belesimítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. kb. 160 fokon megsütjük.
3. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
4. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral.
5. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk.
6. A kész krémet a tésztára simítjuk és a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Mákos krémes recepthez fűződő történet, jótanács
Petes Andrásné receptje alapján.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.