Mákos kalács

Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatom.
2. A lisztet tálba teszem, hozzáadom a felfutott élesztőt és a többi alapanyagot is.
3. A tésztát bedagasztom, jól kidolgozom.
4. Lisztel leszórom, majd konyharuhával letakarom és duplájára kelesztem.
5. Amikor megkelt a tésztánk, akkor négy egyforma részre osztom.
6. Lágyan összegyúrom, ismét letakarom és még pár percig kelesztem.
7. Közben elkészítem a tölteléket.
8. A mákot a cukorral, citrommal összekeverem, a tejet felmelegítem és a mákra öntöm és az egészet összekeverem.
9. A tésztákat téglalap alakúra kinyújtom, a tölteléket ráteszem és feltekerem.
10. Sütőpapiros sütőlapra teszem, tojássárgájával lekenem és 180-fokon szép pirosra megsütöm.
A máktöltelékbe lehet tenni reszelt almát is.
Én köszönöm szépen
Köszönjük a megértést, ahol pedig tudjuk korrigáljuk.
Mesterszakács úr .
Tudomásul vettem ami feliratos nem éppen most készült ételek .
A következők már nem lesznek feliratosak, oda figyelek
Köszönöm szépen Editke
Kedves Mária!
Kérjük, ha egy mód van rá, a receptjeihez tartozó fotókat ne feliratozza. Megértését köszönjük.
Nagyon szép a kalácsod Marcsika.
Gratulálok:Edit.