Mákos, fonott-foszlós kalács

Elkészítés módja
1. Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom. Majd az összes hozzávalóval, a vaj kivételével a tésztát megdagasztom. A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert ez teszi a tésztát foszlóssá. Addig dagasztom, míg szép szálas lesz a tészta. Kelesztőtálba teszem, és meleg helyen duplájára kelesztem.
2. A töltelék hozzávalóit összekeverem. 4 részre osztom a tésztát. Kinyújtom a tésztákat, olvasztott vajjal lekenem, mákkal megszórom, és feltekerem őket. Majd 2-2 ágat összetekerek, és mindkettő 2 ágat együtt is összetekerem.
3. Így helyezem a sütőpapírral bélelt formába. 20 percet még hagyom kelni, olvasztott vajjal lekenem, és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütöm. A sütés vége felé forró, vaníliás cukorral elkevert tejjel meglocsolom. Sütés közben alufóliával befedem a kalács tetejét. Kb. 1 órán át sütöm, mivel vastag a tészta.
Mákos, fonott-foszlós kalács recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, foszlós lett.
Nagyon szép kalács!
Nagy kedvet kaptam hozzá. Van szingli tojássárgám is.
Kalács készítésben verhetetlen vagy .Gratulálok