Mákos bonbonmeggy sütemény

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A fehérjét a sóval és a citromlével félkemény habbá verjük.
3. Hozzáadjuk a cukrot, és keményre felverjük.
4. Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet.
5. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük.
6. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
7. Lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát, nyitott ajtó mellett.
8. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a piskótát.
9. A vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
10. A meggyes üdítőt a vaníliás pudingporral és a cukorral sűrűre felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a meggyaromát.
11. Az alsó piskótát megkenjük a vaníliás pudinggal, rásimítjuk a meggyes zselét és befedjük a második piskótalappal.
12. A máz hozzávalóit pár perc alatt összefőzzük, és a sütemény tetejére simítjuk.
13. Hűtőbe tesszük fogyasztásig, majd kockákra, vagy szeletekre vágva kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.