Mákos-áfonyás béles

Mákos-áfonyás béles recept
Hozzávalók
•  300 g süteményliszt
•  9 g sütőpor
•  1 csipet só
•  150 g vaj
•  3 ek tejföl
A töltelékhez:
•  200 g darált mák
•  150 g cukor
•  2 ek juharszirup
•  200 ml tej
•  1 ek vanília aroma
•  50 g piskótamorzsa
•  ízlés szerint 1 csomag instant citromhéj
•  ízlés szerint 1 csomag banános zabkása
•  3 ek sárgabaracklekvár
•  12 dkg kék áfonya
A kenéshez és a szóráshoz:
•  1 db tojássárgája
•  ízlés szerint vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítés módja

1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2. A liszthez hozzávegyítjük a sütőport és a sót. Beletesszük a vajat, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a tejfölt és gyors mozdulatokkal egy könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk egy robotkar segítségével.

3. Két részre osztjuk a tésztát.

4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tésztát, kb. 30x25 cm-re és belefektetjük az előkészített tepsibe. Villával megszurkáljuk.

5. A darált mákot a tejjel, cukorral és piskótamorzsával egy nyeles edényben felfőzzük. Hozzáadjuk az instant citromhéjat, majd legvégül a száraz, banános zabkását és a megmosott, lecsepegtetett áfonyát.

6. Jól eldolgozzuk, majd a juharszirupot és a vaníliaaromát is belekeverjük. Ha összeállt a töltelék, hagyjuk kihűlni.

7. A tésztára kenünk három evőkanál sárgabaracklekvárt, majd ráhalmozzuk a mákos-áfonyás tölteléket, amit szép egyenletesen elsimítunk rajta. A tojássárgáját elkeverjük, ezzel megkenjük a tészta tetejét, majd egy villával több helyen megszurkáljuk.

8. 180 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

9. Hagyjuk kissé hűlni, majd ezután szeleteljük és ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva fogyaszthatjuk a süteményt.

Mákos-áfonyás béles recepthez fűződő történet, jótanács

A mák és a kék áfonya szerintem egy kitűnő páros, mellesleg nagyon finom is! Talán még nem olyan gyakori az áfonya a kissé borsos ára miatt, de 12 dkg pont elég a töltelékbe, ez a mennyiség nem jár hatalmas költségekkel.

A leírásban szereplő Mákos-áfonyás béles recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.