Mákos-áfonyás béles
Elkészítés módja
1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A liszthez hozzávegyítjük a sütőport és a sót. Beletesszük a vajat, elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a tejfölt és gyors mozdulatokkal egy könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk egy robotkar segítségével.
3. Két részre osztjuk a tésztát.
4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tésztát, kb. 30x25 cm-re és belefektetjük az előkészített tepsibe. Villával megszurkáljuk.
5. A darált mákot a tejjel, cukorral és piskótamorzsával egy nyeles edényben felfőzzük. Hozzáadjuk az instant citromhéjat, majd legvégül a száraz, banános zabkását és a megmosott, lecsepegtetett áfonyát.
6. Jól eldolgozzuk, majd a juharszirupot és a vaníliaaromát is belekeverjük. Ha összeállt a töltelék, hagyjuk kihűlni.
7. A tésztára kenünk három evőkanál sárgabaracklekvárt, majd ráhalmozzuk a mákos-áfonyás tölteléket, amit szép egyenletesen elsimítunk rajta. A tojássárgáját elkeverjük, ezzel megkenjük a tészta tetejét, majd egy villával több helyen megszurkáljuk.
8. 180 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
9. Hagyjuk kissé hűlni, majd ezután szeleteljük és ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva fogyaszthatjuk a süteményt.
Mákos-áfonyás béles recepthez fűződő történet, jótanács
A mák és a kék áfonya szerintem egy kitűnő páros, mellesleg nagyon finom is! Talán még nem olyan gyakori az áfonya a kissé borsos ára miatt, de 12 dkg pont elég a töltelékbe, ez a mennyiség nem jár hatalmas költségekkel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.