Magyaros salátatál

Elkészítés módja
1. A kefires fantáziasalátához a salátát leveleire bontjuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd kisujjnyi csíkokra metéljük. A paradicsomok szárát kimetsszük, a szemeket cikkekre, míg a kicsumázott paprikát vékony karikákra vágjuk.
2. A kukoricát szobahőmérsékleten fölengedjük. A zöldborsót enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk.
3. A kaprot finomra aprítjuk, és egy tálban a zöldségekkel óvatos mozdulatokkal összekeverjük, közben megborsozzuk. Tálaláskor a lereszelt márványsajttal megszórjuk, majd a kefirrel meglocsoljuk.
4. A magyaros káposztasalátához a savanyú káposztát megkóstoljuk, mert nem jó, ha túl savanyú, akkor egy kicsit ki kell mosni. Ezután néhány vágással rövidebbre aprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, jó vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. Együtt egy tálba tesszük, a pirospaprikával és az olajjal összekeverjük. Aki szereti, csípős paprikakrémmel is ízesítheti. Letakarva hűtőszekrényben 2-3 órán át, még jobb, ha egy éjjelen át érleljük.
5. A magyaros sajtsalátához a pórét megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk és mindezeket a kígyóuborkával együtt vékonyan fölszeleteljük vagy legyaluljuk. Megsózzuk, 10 percen át állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük.
6. A paradicsomokat – miután szárukat kimetszettük – vékony cikkekre daraboljuk. A sajtot 1 centis kockákra vágjuk.
7. A tejfölt a Piros Arannyal színezzük-ízesítjük, kissé megborsozzuk, és az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Ha kell, utánasózunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.