Madártejkrémes, meggyes kocka

Madártejkrémes, meggyes kocka  recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  6 tojás
•  15 dkg cukor
•  4 dkg kakaó
•  15 dkg liszt
•  fél csomag sütőpor
A madártejkrémhez:
•  8 tojássárgája
•  4 evőkanál kristálycukor
•  5 evőkanál liszt
•  2 csomag vaníliás cukor
•  4 dl tej
•  18 dkg margarin
•  18 dkg porcukor
A tetejére:
•  1 kis doboz tejszín
•  1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés módja

1. A tojássárgáját a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét, a sütőport óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.

2. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon megsütjük.

3. Amikor kihűlt a piskóta 3 lapra vágjuk.

4. A krémhez a 8 tojássárgáját a cukorral és a liszttel elkeverjük, beleszórjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet és simára kikeverjük.

5. Lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük.

6. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

7. A tejszínt kemény habbá verjük, a meggyet kimagozzuk.

8. Az egyik lapot megkenjük a teljes mennyiségű krémmel és ráhelyezzük egyik piskótalapot.

9. A meggyet kikeverjük a tejszínnel és rákenjük a süteményre.

10. Ráhelyezzük az utolsó piskótalapot is a süteményre.

11. Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Madártejkrémes, meggyes kocka recepthez fűződő történet, jótanács

Saját recept.

A leírásban szereplő Madártejkrémes, meggyes kocka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (madártej, krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.