Madártejkrémes, meggyes kocka

Madártejkrémes, meggyes kocka  recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  6 tojás
•  15 dkg cukor
•  4 dkg kakaó
•  15 dkg liszt
•  fél csomag sütőpor
A madártejkrémhez:
•  8 tojássárgája
•  4 evőkanál kristálycukor
•  5 evőkanál liszt
•  2 csomag vaníliás cukor
•  4 dl tej
•  18 dkg margarin
•  18 dkg porcukor
A tetejére:
•  1 kis doboz tejszín
•  1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés módja

1. A tojássárgáját a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét, a sütőport óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába.

2. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon megsütjük.

3. Amikor kihűlt a piskóta 3 lapra vágjuk.

4. A krémhez a 8 tojássárgáját a cukorral és a liszttel elkeverjük, beleszórjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet és simára kikeverjük.

5. Lassú tűzön sűrűre főzzük és kihűtjük.

6. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

7. A tejszínt kemény habbá verjük, a meggyet kimagozzuk.

8. Az egyik lapot megkenjük a teljes mennyiségű krémmel és ráhelyezzük egyik piskótalapot.

9. A meggyet kikeverjük a tejszínnel és rákenjük a süteményre.

10. Ráhelyezzük az utolsó piskótalapot is a süteményre.

11. Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Madártejkrémes, meggyes kocka recepthez fűződő történet, jótanács

Saját recept.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.