Linzerkarika

Elkészítés módja
1. A lisztet, a cukrokat és a sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vajat.
2. Összegyúrjuk, ha nem állna össze, akkor 1 evőkanál tejfölt adunk hozzá.
3. A tésztát elfelezzük, egyik része marad világos, míg a másik részbe belekeverjük a fahéjat és a kakaóport.
4. Jól összegyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára piheni.
5. Az idő leteltével 3 mm-re kinyújtjuk és kiszaggatjuk tetszőleges formákkal.
6. A kakaós tészta tetejét tejjel, egy kenőtoll segítségével vékonyan lekenjük és aprított mogyorót szórunk rá.
7. Sütőpapírral fedett tepsikre sorakoztatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük.
8. Amikor kihűlt összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy alulra a világos, míg felülre a kakaós-fahéjas kerül.
9. Összeillesztés után 1 evőkanál olvasztott csokival, vékonyan lecsurgatjuk őket egyesével.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.