Lencsefőzelék házi kolbásszal

Lencsefőzelék házi kolbásszal recept
Hozzávalók
Az alaphoz:
•  1/2 kg lencse (szárazon)
•  kevés füstölt szalonnabőr
•  1 l csontlé-alaplé vagy víz
•  2 pár házi kolbász
•  1 közepes fej vöröshagyma
•  2 db egész babérlevél
•  2 db citromszelet
•  1 teáskanál mustár
•  ízlés szerint cukor
•  ízlés szerint só
A rántáshoz:
•  1 gerezd fokhagyma
•  0.5 fej vöröshagyma
•  4 evőkanál étolaj
•  2 púpozott evőkanál liszt
•  1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés módja

1. A lencsét előző este alaposan átmossuk, beáztatjuk.

2. Főzés előtt csap víz alatt átmossuk egy szűrőkanálban.

3. Az alaplevet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével.

4. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt az íze kedvéért, majd a karikákra vágott kolbászt, babérlevelet, ízlés szerint cukrot, sót, mustárt, citromkarikát. Lefedjük, és addig főzzük, míg puhára nem fő a lencse. Ha szükséges, közben adunk még hozzá csontlevet.

5. Mikor kész a lencse, olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, pirospaprikával meghintjük, hideg vízzel csomómentesre kikeverjük és a lencséhez öntjük. Kevergetjük és a végén, ha még kell ízesítjük.

6. A tejfölt 1 evőkanál liszttel, kevés vízzel simára kikeverjük, a főzőléből is teszünk hozzá és behabarjuk a főzeléket.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.