Lencsefőzelék

Lencsefőzelék recept
Hozzávalók
•  50 dkg tisztított száraz lencse
•  2 db babérlevél
• 
•  1 közepes vöröshagyma
•  2 dl tejföl
•  1 evőkanál liszt
•  tárkony ízlés szerint
•  1 dl olaj
•  3 evőkanál liszt
•  pirospaprika
•  sült sonkaszeletek

Elkészítés módja

1. A lencsét kiválogatom, hideg vízben többször átmosom és előző este beáztatom.

2. Másnap az áztatott vizet leöntöm róla, újból feltöltöm vízzel, sót teszek bele, babérlevelet, és ízlés szerint tárkonyt.

3. Amikor a lencse már puhára főtt, akkor az olajból, lisztből, vöröshagymából elkészítem a pirospaprikás rántást, amivel a lencsét berántom.

4. A tejföllel és a kanál liszttel behabarom.

5. Sült sonkacsíkokat készítek hozzá feltétnek.

A leírásban szereplő Lencsefőzelék recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (főzelékek, lencsefőzelék) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Lencsefőzelék recept - 1 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #8462 2014. 01. 01. 20:50 Válasz

    Mi is minden év kezdetén elkészítjük, különben is szeretjük. Kis fokhagymával és oldalassal is.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Lencsefőzelék recept - 1 hozzászólás

  1. karperec
    karperec #8462 2014. 01. 01. 20:50 Válasz

    Mi is minden év kezdetén elkészítjük, különben is szeretjük. Kis fokhagymával és oldalassal is.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.